Política 17/07/2019

La Guàrdia Civil inclou el delicte de rebel·lió en el temari de les proves per entrar al cos

El programa, que s'aplicarà l'any vinent, inclou un apartat de delictes contra la Constitució

Ara
1 min
La Guàrdia Civil inclou el delicte de rebel·lió en el temari per entrar al cos

BarcelonaEl temari sobre el qual s'elaboraran els qüestionaris que hauran de superar els aspirants a ingressar a la Guàrdia Civil inclourà a partir d'ara un capítol sobre delictes contra la Constitució. Els alumnes que vulguin entrar al cos, doncs, estudiaran el delicte de rebel·lió que recau sobre els principals líders independentistes del Procés, segons informa 'El Independiente'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, va emetre el passat 26 de juny una resolució per la qual es defineix el "nou temari" amb què es duran a terme les proves de coneixements teòrics i teoricopràctics en els processos de selecció per a la incorporació a l'escala de caps i guàrdies d'aquest cos. Si bé no és aplicable fins al 2020, s'ha optat per anunciar-ho ara per "afavorir la preparació" dels eventuals aspirants.

Aquesta nova instrucció veu la llum després d'entrar en vigor la disposició dictada el passat 19 de febrer pel ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat i substitueix l'ordre de 9 d'abril de 1996, que és la que ha donat cobertura a les bases de les oposicions celebrades fins ara. El nou temari inclou matèries per les quals no es preguntava fins ara en la prova de coneixements i amplia el contingut del capítol dedicat a Dret Penal afegint-hi els delictes contra la Constitució.

L'alçament violent de la rebel·lió per "declarar la independència d'una part del territori nacional", castigat amb penes de presó de fins a 25 anys i inhabilitació absoluta pel mateix període de temps, és un dels delictes que recull el nou temari.

stats