Política 11/10/2012

La Guàrdia Civil defensa "la pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols"

"La sobirania no resideix en les poblacions dels territoris aïlladament considerats, sinó en el conjunt del poble espanyol", diu el director general del cos

Acn
1 min

MadridEl director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, ha fet aquest dijous una fèrria defensa de la unitat d'Espanya. Durant un acte a l'Institut Armat de Madrid amb motiu de la festivitat del 12 d'octubre, Fernández de Mesa ha manifestat que la Constitució "es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols". En aquest sentit, arran del debat independentista que s'està gestant a Catalunya, el director general de la Guàrdia Civil ha volgut advertir que "la sobirania no resideix en les poblacions dels territoris aïlladament considerats, sinó en el conjunt del poble espanyol". "El poble espanyol és com un tot del qual emergeixen els poders de l'Estat i amb una pàtria comuna indivisible", ha manifestat Fernández de Mesa, que ha destacat que l'autonomia de les comunitats "no és equiparable a la sobirania espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, ha reconegut que la sobirania espanyola "no està renyida amb el principi d'autonomia" i per tant les comunitats "tenen una personalitat jurídica pròpia". El director de la Guàrdia Civil ha assenyalat, però, que les autonomies existeixen per "evitar les desigualtats" entre territoris de l'estat espanyol.

stats