L'Ajuntament de Corbera aprova per majoria una moció de rebuig a la instal·lació de més banderes espanyoles

Més d'un centenar de persones s'apropen al ple municipal per mostrar el seu suport a l'alcalde

L'Ajuntament de Corbera ha aprovat per majoria en el ple d'aquest dimarts una moció de rebuig a la denúncia per vulneració de la llei de banderes interposada per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. El text recull l'oposició del consistori d'instal·lar la bandera espanyola a tots els equipaments municipal per motius econòmics. La moció ha tingut 13 vots a favor i 4 en contra. A més del suport dels deu regidors de l'equip de govern (CiU, PSC i GiU), ha comptat amb els vots favorables dels independents COIC i ICV. S'hi han oposat dos regidors del PP i dos d'ERC, que, en aquest cas, van més enllà i demanen que es retiri la bandera espanyola de la façana del consistori

Els republicans han votat finalment en contra del text al entendre que el contingut de la moció quedava curta. El grup municipal defensava que s'inclogués a més del rebuig a la demanda interposada per Llanos de Luna, la intenció de retirar els símbols espanyols de l'Ajuntament. A més de la bandera que oneja a la façana del consistori, des del 2009, els republicans volien retirar també el retrat del rei i la bandera espanyola de la sala de plens.

El ple s'ha celebrat amb més presència de ciutadans que en d'altres ocasions i amb una notòria presència d'estelades i senyeres a la sala de plens. De fet, mitja hora abans de començar el ple una entitat social del municipi havia convocat una concentració ciutadana davant el consistori com a mostra de suport cap a l'alcalde del municipi, Manel Ripoll, i l'equip de govern.

La crida ha reunit prop d'un centenar de persones. Com que la sala de plens ha quedat petita per acollir tanta gent, l'Ajuntament ha instal·lat uns altaveus a l'entrada principal per tal que la sessió plenària es pogués seguir des de l'exterior.