Política 27/09/2012

Un 'hacker' antiindependentista reivindica en un vídeo a YouTube l'atac a una vintena de webs catalanes

Diumenge passat van caure les webs de CiU, ICV, ERC i SI. L'autor del missatge demana a Rajoy que actuï "sense violència" per aturar el procés sobiranista

Ara
2 min

BarcelonaUn vídeo a YouTube reivindica l'atac d'aquest diumenge a les webs de CiU, ICV, ERC i Solidaritat, les formacions que van donar suport a la gran manifestació independentista de la Diada. L'atac informàtic (una denegació de servei distribuït) va bloquejar durant unes hores algunes d'aquestes pàgines.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El suposat 'hacker' s'identifica com Lulzn0pt10n, i al missatge que acompanya el vídeo penjat a YouTube assegura que ha bloquejat una vintena de webs, totes properes al procés sobiranista que s'ha accelerat arran de la marxa de l'11-S. Les webs són: ciu.cat, convergencia.cat, esquerra.cat, irla.cat, iniciativa.cat, solidaritatcatalana.cat, unio.org, uniodejoves.cat, araomai.cat, memoriaesquerra.cat, catalansalmon.com, marzabal.com, editcool.com, catalunyaindependent.eu, catalunyanord.cat, assemblea.cat, municipisindependencia.cat, vic.cat, gxi.cat i somiserem.org.

Al vídeo de YouTube, una veu distorsionada assegura que "la majoria de catalans no volen la independència", i ho argumenta dient que hi va haver 5 milions de catalans que no van anar a la manifestació. També assegura que els independentistes "enganyen" amb "falses promeses" i que Mas va trair els seus votants, perquè al seu programa electoral "no hi va afegir la frase 'nosaltres farem que Catalunya sigui un país independent d'Espanya'".

"No s'adona que s'està equivocant?", li pregunta. Lulzn0pt10n diu que Mas "està provocant enfrontaments amb els espanyols i els catalans independentistes". El 'hacker' afegeix que els sobiranistes defensen "actes agressius" i demana al president espanyol Mariano Rajoy que actuï. Deixa clar, però, que no demana "utilitzar violència" per aturar el procés sobiranista, "però sí justícia".

'Catalans al món', desactivada

Una de les webs més afectades és la de 'Catalans al món', que va rebre un atac més greu –d'injecció SQL–, i continua desactivada. A la portada hi van aparèixer banderes espanyoles i diversos missatges d'extrema dreta. Un d'ells advertia que "això tot just ha començat".

El responsable de 'Catalans al món', Sergi Marzábal, ha confirmat a l'ARA que va rebre un missatge de Lulzn0pt10n. El nom del 'hacker' coincideix amb el que signa el vídeo a YouTube amb la reivindicació de l'atac a la vintena de webs catalanes. Marzábal va crear abans de la Diada un mapamundi pensant en tots els catalans que viuen a l'estranger i que no van poder assistir a la manifestació. Al mapa es podia penjar una estelada virtual, i va rebre 24.000 visites en pocs dies.

stats