PRIMÀRIES AL PSC DE BARCELONA
Política 19/02/2011

Hereu i Tura es juguen el seu futur polític i el del PSC en les primàries d'avui

El resultat de les primàries per escollir qui ha d'encapçalar la candidatura socialista a les municipals a Barcelona dibuixarà l'escenari del debat intern que culminarà amb un congrés a la tardor després de la patacada del 28-N

M.colomer
2 min
Jordi Hereu i Montserrat Tura, divendres al vespre, moments abans de començar el seu tercer cara a cara, en aquest cas a Barcelona Televisió.

BarcelonaQue el PSC segueixi tenint possibilitats de retenir l'alcaldia de Barcelona no és un assumpte menor per als socialistes catalans després d'haver perdut la Generalitat i amb un horitzó que no s'albira precisament engrescador. I més encara amb un partit immers en un debat intern que ha de culminar amb un congrés a la tardor per renovar el lideratge de la formació després que el seu primer secretari, José Montilla, anunciés la seva retirada després de la derrota del 28-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest context, prenen una transcendència especial les primàries del PSC a Barcelona que se celebren avui perquè militants i simpatitzants del partit triïn si el candidat ha de tornar a ser l'alcalde, Jordi Hereu, o l'exconsellera Montserrat Tura. Atenent als sondejos, Tura és qui més opcions donaria al PSC per intentar remuntar una tendència clarament a la baixa a la capital catalana, si bé Jordi Hereu ha demostrat durant la campanya interna que encara té més capacitat de mobilització de la militància de Barcelona que la seva contrincant.

Del resultat de les primàries d'avui, però, se'n podrà fer també una lectura en clau interna. Una eventual derrota de Montserrat Tura a les primàries la debilitaria per optar a un lideratge del partit i a encapçalar la llista a les eleccions nacionals a les quals mai ha volgut renunciar. En canvi, una derrota d'Hereu deixaria tocada la federació de Barcelona -que s'ha posicionat obertament per l'alcalde- de cara al congrés de la tardor.

12.000 afiliats, 10 col·legis i 29 urnes

Entre militants i simpatitzants, tenen dret a votar a les primàries 12.042 afiliats, que podran exercir el seu dret a vot fins les 20 hores del vespre. En total, s'han constituït 15 meses electorals repartides per 10 col·legis amb 29 urnes. Les dues candidatures seguiran la nit electoral i rebran els resultats a l'Hotel Avenida Palace de Barcelona des del moment en què es doni per tancada la votació. El futur polític de Tura i Hereu està en joc. El del PSC, també.

stats