POLÍTICA
Política 06/05/2013

Herrera: “No es pot seguir parlant de dret a decidir sense parlar de l'escenari de catàstrofe que viu el país”

El líder d'ICV insisteix que no calia convocar la cimera perquè ja hi ha la comissió parlamentària. Insisteix que la urgència és aturar "l'austericidi" i no cimeres que, a criteri seu, només busquen desviar l'atenció

M.colomer / O March
1 min

Barcelona“No es pot seguir parlant de dret a decidir sense parlar de l'escenari de catàstrofe humanitària que viu el país”. El líder d'ICV, Joan Herrera, ha advertit al Govern que no pot seguir vinculant el dret a decidir a la sortida de la crisi, perquè opina que això és fer "trampes". Per això, ha urgit a "crear un consens per aturar l'austericidi", a criteri seu el principal causant de la situació convulsa que viu el país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la cimera pròpiament dita, Herrera ha considerat que no calia fer-la i ha acusat el Govern de voler desviar l'atenció. Per Herrera, el Govern està "errant les formes" i ha advertit que això pot arribar a posar en risc el "contingut". Això, sí ha defensat que el pacte nacional és necessari, però articulat des del Parlament.

Alarma pel pla de treball

Els ecosocialistes han deplorat que la cimera n hagi servit per concretar un pla de treball: "És l'enèsima cimera de la que sortim decidint que continuarem parlant". A més, ha criticat que Mas vulgui donar al pacte nacional un "caràcter excessivament presidencialista". No ha desaprofitat l'oportunitat per exigir al Govern que presenti els pressupostos del 2013 incomplint el dèficit que imposa l'Estat, conscient que comporta riscos com que la Generalitat es quedi sense recursos abans d'acabar l'any.

stats