Política 01/07/2014

Homs retreu al PP que bloquegi qualsevol funció d'àrbitre de Felip VI en el conflicte català

El conseller de la Presidència veu "atabalats" i "hiperpreventius" els dirigents populars davant la possibilitat que "algú els obligui a prendre en consideració" les reivindicacions catalanes

M. Colomer / R. Mateos
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha recriminat aquest dimarts al PP que bloquegi qualsevol possible funció arbitral del rei Felip VI en el conflicte Catalunya-Espanya. Ho ha dit un dia després que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, advertís que la "missió del monarca és vetllar perquè no es posi en perill la unitat d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fet que en les últimes setmanes els populars hagin sortit en tromba a dir que el rei no ha d'intervenir en el debat sobiranista genera en Homs "una sensació estranya". Ha recordat que la Constitució reserva al rei una "funció d'arbitratge" i ha dit que "crida l'atenció l'atabalament" dels dirigents del PP quan es planteja la possibilitat que "algú" amb autoritat els "obligui a prendre en consideració" les reivindicacions catalanes. Es mostren "hiperpreventius", ha afegit.

stats