Política 30/06/2015

Iceta i Chacón, candidats del PSC pel 27-S i les espanyoles

El primer secretari i l'exministra són els únics que han aconseguit superar el miler d'avals exigits per concórrer a les primàries i seran automàticament proclamats

Ara
1 min
Miquel Iceta, durant la nit electoral / EFE

BarcelonaLa comissió organitzadora i l'autoritat electoral de les primàries per a l'elecció de candidat del PSC a la presidència de la Generalitat i de cap de llista per Barcelona de les eleccions al Congrés han rebut els avals d'afiliats als precandidats. Miquel Iceta, primer secretari del PSC, i Carme Chacón, exdiputada i exministra, han estat els únics que han passat el tall per nombre d'avals, i així han superat amb escreix el mínim de 955 exigits. Com que no tenen rival cap dels dos en aquestes primàries, l'autoritat electoral validarà aquest dimarts els avals i, si tot va com es preveu, Iceta i Chacón seran proclamats caps de llista pel consell nacional, sense necessitat de la votació de la militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'acord amb el recompte provisional d'avals, Miquel Iceta n'ha presentat un total de 2.364, que supera àmpliament el nombre mínim establert pel reglament. Així mateix, Carme Chacón ha presentat davant la comissió organitzadora de les primàries un total de 1.900 avals. El precandidat Daniel Gutiérrez, que havia manifestat intenció de concórrer a les primàries per elegir cap de llista per Barcelona a les eleccions al Congrés, no ha presentat prou avals per optar a participar-hi.

L'autoritat electoral revisarà i validarà ara els avals presentats, i aquest dimecres, 1 de juliol, es formalitzarà la condició de candidats pel procés intern. Posteriorment, els òrgans del partit proclamaran els candidats i candidates en una sessió del consell nacional.

stats