DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 26/05/2011

Iceta fa públic un decàleg per liderar el PSC

Aposta per una “renovació profunda” del PSC capaç d'integrar federalistes i sobiranistes. Planteja la possibilitat de vot diferenciat del PSOE malgrat compartir grup a Madrid

Redacció
1 min
El portaveu socialista, Miquel Iceta, va culpar dilluns passat la crisi dels mals resultats del PSC en les eleccions municpals i va evitar fer autocrítica.

BarcelonaEl viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet un pas endavant aquest dijous i es postula per liderar el partit mitjançant un decàleg que ha fet públic al diari El Periódico on sintetiza com creu que s'ha d'articular el “canvi profund” que recepta per al PSC després de les últimes derrotes electorals. En el seu decàleg, Iceta planteja que el partit ha de ser capaç de “teixir una àmplia aliança social pel progrés” amb sindicalistes, creadors, activistes socials i emprenedors, “en diàleg obert amb sectors catalanistes de tarannà liberal, sectors ecologistes i d'esquerra crítica, i sectors federalistes i sobiranistes d'esquerres”. Per això, aposta per “treballar per l'acord entre el PSC i el PSOE sobre el nou horitzó federal d'Espanya” i per actualitzar la relació entre els dos partits polítics, “assumint l'expressió de l'opinió i el vot diferenciats del socialisme català” integrat, això sí, en el “grup parlamentari federal de tots els socialistes al Congrés dels Diputats” en les qüestions d'especial transcendència per Catalunya, com hagués estat el cas del fons de competitivitat.

stats