CONSULTA
Política 29/09/2014

ICV recomanarà el sí a la primera pregunta de la consulta i donarà llibertat de vot a la segona

El consell nacional dels ecosocialistes ha donat llum verda a la proposta de la direcció, que encara haurà de validar la militància en una consulta interna

Ara
1 min

BarcelonaEl consell nacional d'ICV ha donat llum verda aquest dilluns a la proposta de la direcció ecosocialista de fer campanya a favor del sí a la primera pregunta de la consulta ("Vol que Catalunya esdevingui un Estat?") i donar llibertat de vot a la segona ("En cas afirmatiu, vol que sigui un Estat independent?"). Tot i això, aquesta opció haurà de ser ratificada per la militància del partit en una consulta interna de l'1 al 5 d'octubre per via electrònica i del 6 al 12 de forma presencial. El resultat de la votació que ha validat aquesta proposta ha estat de 112 vots a favor, 2 en contra i 13 abstencions, segons ha informat la formació en un comunicat de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha denunciat respecte la suspensió de la consulta que "el gest d'avui és un gest polític que no correspon a un Tribunal Constitucional". Així, els ecosocialistes han acordat donar suport a les concentracions que ha convocat la plataforma Ara és l'hora aquest dimarts davant dels ajuntaments catalans per protestar contra la decisió de l'alt tribunal.

stats