Política 22/03/2013

ICV demana a ERC i PSC que facin oposició al Govern

Joan Herrera reclama una alternativa d'esquerres per evitar més retallades

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat aquest divendres a ERC i al PSC que no acceptin la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, d'entrar en el Govern i que, "en comptes d'apuntalar les seves polítiques, es dediquin a construir una alternativa que passi per no aplicar retallades desmesurades sobre els serveis públics, i que no aprofundeixi en la situació en què estem" des de l'esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha volgut subratllar que si Artur Mas no ha inclòs a ICV en la seva oferta d'un govern d'unitat "és senzillament perquè nosaltres no donem suport a la seva política de retallades".

Sobre el dret a decidir, el líder d'Iniciativa ha demanat que "no es refredi el procés i que això no ocorri a canvi d'un pacte fiscal", ja que el primer és "un compromís de país".
"El Govern està fent un mal ús del dret a decidir, perquè intenta associar-lo només a dues formacions polítiques, CiU i ERC", ha considerat Herrera, qui ha dit que també és un error vincular-ho amb "la situació econòmica".

Per altra banda, Artur Mas ha assegurat aquest matí que el pacte de legislatura amb ERC encara és "absolutament vigent" i "prometedor". També ha remarcat que el Govern manté l'oferta tant pels republicans com pels socialistes.

stats