EUSKADI CAP A LA PAU
Política 26/10/2011

ICV reclama la legalització de Sortu, l'abolició de la Llei de Partits i l'acostament dels presos

Els ecosocialistes es reuneixen amb una delegació de l'esquerra abertzale per analitzar el procés de pau després de l'últim comunicat d'ETA

Acn
1 min
Una delegació d'ICV, reunida amb Pernando Barrena i Txelui Moreno

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit manté "el compromís amb el procés de pau" al País Basc i ha reiterat "la petició de legalització de Sortu així com l'abolició de la Llei de Partits" i l'acostament dels presos. Una delegació d'ICV s'ha reunit aquest dimecres amb els membres de l'esquerra abertzale Pernando Barrena i Txelui Moreno. Segons ha explicat Ortiz, que ha assistit a la trobada, els independentistes d'esquerres bascos han explicat el procés que va portar a la Conferència de Pau celebrada la setmana passada al País Basc així com el comunicat d'ETA anunciant el cessament de la seva activitat armada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortiz ha emplaçat el govern espanyol "a fer passos cap a la normalització de la situació al País Basc", especialment en aspectes com la política penitenciària, començant, ha dit, per l'acostament de presos i l'abolició de la Llei de Partits; una llei, ha dit, "que ja no havia d'haver existit i ara més que mai no té raó de ser". Ortiz també ha explicat que s'ha posat sobre la taula "la necessitat del reconeixement del patiment de les víctimes i generositat per avançar en el procés de pau".

stats