Política 23/09/2014

ICV-EUiA recomanarà a la militància una resposta "de ruptura però inclusiva" a la consulta del 9-N

La coalició no farà campanya conjunta amb CiU, ERC o la CUP

Sara González
1 min

BarcelonaLes direccions d'ICV-EUiA proposaran a la seva militància de cara a la consulta interna per decidir el posicionament davant el 9-N una resposta "de ruptura però inclusiva". Els ecosocialistes avisen que, sigui quin sigui el resultat final, no faran campanya conjunta amb CiU, ERC o la CUP. A l'espera de saber l'opinió de la militància, la coalició ha presentat aquest dimarts la seva campanya per incentivar el vot al 9-N sota el lema 'Som lliures. Catalunya = Llibertat'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, tal com han dissenyat ICV i EUiA la consulta interna, en aquesta votació que farà la coalició un cop el president de la Generalitat, Artur Mas, signi el decret de convocatòria de la consulta, els militants hauran de triar si donen suport o no a la proposta que fa la direcció del partit i no pas respondre la pregunta fixada pel 9-N. "Som un partit que tenim expressions independentistes i federalistes", ha assegurat la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, que ha subratllat que, tot i tenir posicionaments diferents internament, tots han seguit "defensant la mateixa política".

Tant Camats com el diputat Joan Mena han insistit que no es plantegen cap altra solució al conflicte que no sigui votar i fer-ho, a més, amb "llibertat i sense por". És a dir, "amb garanties que tothom", tant els del 'sí-sí', com els del 'sí-no', com els del no poden votar.

La campanya presentada aquest dimarts, centrada en reivindicar que Catalunya és "subjecte polític" per poder votar, va adreçada, han dit, als ciutadans. Però també al president espanyol, Mariano Rajoy, i als socialistes que no estan a favor de la consulta del 9-N.

stats