Política 06/05/2014

ICV-EUiA planteja el 25-M com la "precampanya d'un canvi de cicle electoral"

La coalició farà una campanya de proximitat arreu del territori per captar el "doble vot" d'esquerres i sobiranista. La candidata a presidir la Comissió Europea dels Verds, Ska Keller, visitarà Catalunya el diumenge 11 de maig

Marc Toro
2 min
La candidata dels Verds europeus a la presidència de la Comissió Europea, l'alemanya Ska Keller, acompanyada de Raül Romeva i Ernest Urtasun / ACN

BarcelonaLa campanya d'ICV-EUiA a les eleccions europees arribarà a tot el territori català per captar el "doble vot" d'esquerres i sobiranista, tal i com han assegurat aquest dimarts els directors de campanya de la coalició, Marc Rius i Irene Aldabert. Amb les enquestes de cara, el partit planteja una campanya que combinarà els mítings tradicionals amb actes de proximitat per tal de fer "pedagogia" i facilitar l'inici d'un "canvi de cicle electoral" després del 25-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà dels actes del candidat, Ernest Urtasun, i la número dos de la llista, Núria Lozano, els coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, així com el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, mantindran diverses trobades informals amb diferents entitats o col·lectius arreu el país. La campanya comptarà també amb la participació dels "socis estatals i europeus" d'ICV-EUiA, que recorda que tant donen suport a les polítiques alternatives a la 'trocia' com a la consulta del 9-N.

Cal destacar que la candidata dels Verds europeus a presidir la Comissió Europea, Ska Keller, protagonitzarà actes a Catalunya durant tot el diumenge 11 de maig. Abans, però, representants de Syriza, de la llista dels verds italians i del Front de Gauche participaran amb els ecosocialistes en un acte d'"aliança de les forces d'esquerres del sud d'Europa" el divendres 9, i el líder d'IU, Cayo Lara, i l'eurocandidat dels comunistes espanyols, Willy Meyer, seran al costat d'ICV-EUiA el dissabte 10. D'altra banda, el dilluns 12 hi haurà un acte sobre la justícia universal que comptarà amb la participació de Javier Couso, número 7 de la llista d'IU i germà del càmera de televisió mort a l'Iraq.

ICV-EUiA arrencarà els actes electorals el dijous 8 de maig al vespre en un acte a la Farga de l'Hospitalet, en el qual participaran Urtasun, Lozano, Camats, Nuet i el fins ara eurodiputat ecosocialista Raül Romeva. La campanya, que aribarà a Lleida (15 de maig), Tarragona (dia 16) i Girona (dia 19), tindrà el seu acte central a El Prat, el 17 de maig, i el final a Nou Barris, el dia 23.

stats