POLÍTICA
Política 12/04/2013

ICV aposta per un "projecte d'esquerres gran, ampli i per ser majoria"

'Junts/es podem canviar-ho tot' és el lema de la X Assemblea Nacional del partit, que es centrarà en la necessitat d'"entrar en un escenari de canvi de règim".

Marc Toro
2 min
Joan Herrera, presentant el lema de l'Assemblea d'ICV /ACN

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera ha afirmat aquest divendres que el seu partit vol formar part d'un "projecte d'esquerres gran, ampli i no només per resistir, sinó per ser majoria". En roda per presentar la imatge i el lema de la X Assemblea Nacional d'ICV- que se celebrarà els propers 19, 20 i 21 d'abril a Viladecans-, Herrera s'ha mostrat partidari de sumar esforços dins l'esquerra en la defensa de tres premisses: derrotar les polítiques d'austeritat, l'exercici del dret a decidir i la consolidació d'una democràcia participativa i deliberativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Entenem que això vol dir sumar un àmpli espectre de l'esquerra: des de l'esquerra transformadora, fins a socialistes d'esquerra, passant per una esquerra alternativa", ha afirmat, tot que no s'ha referit a cap formació política en concret.

El lema de l'Assemblea, 'Junts/es podem canviar-ho tot', reflexa -ha explicat Herrera- la necessitat de construir "un partit més fort" per poder "entrar en un escenari de canvi de règim". "Ens ho estan prenent tot, perquè després de retallar el que ens proposen és seguir retallant", ha argumentat Herrera, i ha afegit: "Ara ens trobem amb una salut degradada, una educació degradada i unes pensions privatitzades". Per tot això, el secretari general de la formació ha volgut assenyalar dues mesures que considera prioritàries: "recuperar la llei d'habitatge per garantir que no hi hagi més desnonaments", i treballar per "renegociar el deute" a nivell europeu.

Suport al procés constituent

El líder d'ICV ha confirmat que ja coneixia amb anterioritat "la gestació" del procés constituent que han engegat aquesta setmana l'economista Arcadi Oliveres i la monja Benedictina Teresa Forcades i ha aplaudit la iniciativa. "Es tracta d'una reflexió que coincideix plenament amb el que estem dient al partit, és interessant", ha afirmat.

Consell de Transició Nacional

Herrera no ha volgut entrar a valorar la primera reunió que va celebrar aquest dijous el Consell de Transició Nacional. "Em sembla molt bé que el Govern tingui tots els instruments que vulgui per treballar", s'ha limitat a dir. Per contra, ha lamentat que "encara no s'hagi creat cap comissió parlamentària per definir els passos per exercir del dret a decidir".

stats