Política 06/07/2019

ICV acorda presentar concurs de creditors i un ERO ofegada pels deutes

El partit s'encamina cap a la dissolució sense haver pogut vendre la seu nacional

Ara
2 min
ICV va tancar ahir la seva assemblea a Sants.

BarcelonaEl consell nacional d’ICV ha aprovat aquest dissabte presentar concurs de creditors i un expedient de regulació d'ocupació (ERO) un cop comprovat que el partit podria començar a ser insolvent a curt termini. Els ecosocialistes s'encaminen així cap a la seva dissolució ofegats pel deute, que puja a 9,2 milions d'euros, segons explica la direcció del partit. "Malgrat que a dia d'avui no ens trobem en situació d'insolvència, l'anàlisi de la situació econòmica fa preveure que en els pròxims mesos es pugui produir aquesta possibilitat i entrar en una situació de degradació que es vol evitar", expliquen en el comunicat que s'ha enviat a la premsa.

Amb un deute de 9,2 milions, el partit manté uns actius "amb un valor de taxació de 8,2 milions d'euros". Es tracta de 26 locals, entre els quals la seu nacional, situada al passatge del Rellotge de Barcelona i que, malgrat reiterats intents, no han aconseguit vendre "en les condicions adequades per eixugar l'endeutament".

"El procés del concurs de creditors es produirà de forma ordenada i amb les màximes garanties. ICV està al corrent de pagament dels salaris del personal laboral, de les cotitzacions corresponents a la Seguretat Social i de les seves obligacions fiscals", segons explica l'executiva ecosocialista en el comunicat.

ICV va deixar de presentar-se com a partit a les eleccions des que els comuns van configurar el projecte de confluència. Ara, els seus responsables formen part de la direcció del projecte que encapçala l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Acomiadaran a 16 treballadors

En paral·lel al concurs de creditors, ICV presenta un ERO que afectarà a 16 treballadors, que seran acomiadats. Segons ha explicat el coordinador del partit, David Cid, l'expedient ha estat acordat amb el conjunt dels treballadors. Cid ha agraït la tasca del conjunt dels treballadors pels que, diu, la direcció només té "paraules d'estima".

El coordinador ecosocialista ha reiterat que la dissolució del partit no serà immediata, ja que s'esperarà la resolució del concurs de creditors. El moment, ha apuntat, és "molt emotiu" i els militants d'Iniciativa continuaran defensant "a la gent més vulnerable, un món més just i, com espau verd, la lluita contra el canvi climàtic".

stats