Ignacio Garriga (Vox): "Serem la principal oposició nacional en aquesta cambra, al carrer i als tribunals"

El líder de l'extrema dreta carrega contra el nou Govern i torna a criminalitzar els immigrants irregulars

2 min
Ignacio Garriga (Vox) aquest matí al ple

El líder de Vox, Ignacio Garriga, ha obert la segona sessió del ple d'investidura de Pere Aragonès amb una intervenció bel·ligerant. Ha acusat l'independentisme de fer un "discurs d'odi" a través de TV3 i, a continuació, ha carregat contra l'acollida dels immigrants irregulars, a qui ha tornat a criminalitzar. Garriga, que tot i això ha negat que sigui xenòfob, s'ha erigit en la "principal oposició nacional" al nou Govern, i ha advertit que l'extrema dreta exercirà aquesta confrontació tant a la cambra catalana com "al carrer i als tribunals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest divendres n'ha ofert una mostra en una intervenció en què ha trenat tant l'oposició a l'independentisme com al feminisme i els drets dels migrants referint-se concretament a la crisi humanitària a Ceuta. Garriga ha titllat el pacte de govern de "repartiment de cadires" d'una "xarxa clientelar mafiosa" i ha acusat la CUP de ser una "formació violenta que promou pràctiques antidemocràtiques". "Hi serem per fer complir la llei als que estan decidits a subvertir l'ordre constitucional. Som implacables", ha advertit Garriga, que ha desafiat els presos polítics: "Pregunti-ho als responsables de l'1-O, o al cap de campanya de Salvador Illa, a qui el Tribunal Constitucional ha tret del CNI gràcies a Vox".

"El futur de Catalunya està en mans de dos delinqüents", ha etzibat: "Guanyi Oriol Junqueras o guanyi Carles Puigdemont, hi perden els catalans". "Davant el seu fals dret d'autodeterminació hi tindran el nostre legítim dret de defensa com a nació", ha recalcat: "Defensarem fins a les últimes conseqüències la unitat d'Espanya i que es compleixin íntegrament les condemnes als que van donar el cop d'estat".

"No hi haurà cordó sanitari, censura possible ni codi de conducta que emmordassi el meu grup parlamentari", ha insistit Garriga, que ha mantingut el to aspre al llarg de tota la intervenció. En aquest sentit, ha mostrat el seu "rebuig frontal a acollir a qui el Marroc ha fet servir com a ariets humans", i ha acusat el futur Govern de ser "còmplice" d'un "segrest" de menors d'edat. "Per tenir barris segurs necessitem fronteres segures", ha sentenciat. En paral·lel, ha acusat JxCat, ERC i la CUP d'haver subscrit un "pacte" per "adoctrinar els nostres fills amb ideologies liberticides", entre les quals ha citat la "promoció de la cultura de l'avortament, en lloc de protegir la vida des de la concepció fins a la mort natural".

Aragonès respon a Vox que "no passaran"

Aragonès ha respost a la intervenció de Garriga defensant els "valors republicans" per lluitar contra la "desigualtat i la injustícia que vol dividir la nostra societat". "No passaran", ha dit Aragonès. "Davant de l'odi, consciència humanitària", ha afegit, després d'anunciar que el Govern acollirà els menors que han entrat a Ceuta en els últims dies. "Ja hem passat", li ha contestat a continuació Garriga, que s'ha conjurat per "reconstruir" el que l'independentisme "ha destruït".

stats