Política 13/01/2014

"El que vostè publica és una porqueria!": dur enfrontament entre el president de la Comunitat de Madrid i Pedro J. Ramírez a la Cope

Ignacio González irromp en antena i carrega contra el director d''El Mundo' per la informació sobre el seu àtic a Marbella

Ara
3 min
Ignacio González, president de la Comunitat de Madrid, i Pedro J. Ramírez, director del diari 'El Mundo'

BarcelonaTens enfrontament aquest dilluns al matí entre el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i el director d''El Mundo', Pedro J. Ramírez, als micròfons de la Cope [escolta'n l'àudio]. El diari ha publicat avui que la societat de l'àtic que Ignacio González té a Marbella comparteix testaferros amb Francisco Correa, el cap empresonat de la trama Gürtel. Un jutjat d'Estepona reclama a l'empresa Coast Investor LLC, societat americana que figurava com a propietària, informació fiscal sobre l'àtic. El sindicat de policia SUP va denunciar l'octubre passat que l'operació de venda del pis al president de la Comunitat de Madrid havia estat "ocultada" a Hisenda i que hi havia hagut un "transvasament de capital d'origen dubtós".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A mitja tertúlia radiofònica, González ha irromput en antena, molt enfadat: "Truco per comentar les falsedats que ha comentat el senyor director d''El Mundo' fa uns segons". "Només de la lectura de la informació que publica avui, es veu exactament que aquest senyor no ha fet cap comprovació. Mai he tingut competències en matèria d'urbanisme, només cal buscar el 'Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid'. Tampoc és cert que hagués d'autoritzar les operacions urbanístiques que es fessin a Madrid. És absolutament fals", ha negat rotundament.

La Cope ha transcrit un resum de la discussió en ple programa 'La Mañana', dirigit per Ernesto Sáenz de Buruaga.

Ignacio González: "L'objectiu d'aquesta informació, com de moltes altres −sense ni una sola prova, com sempre−, és que no torni a ser candidat a la Comunitat de Madrid, però això ho hauran de decidir els companys del partit en el seu moment, malgrat que a alguns els molesti".

Pedro J. Ramírez: "Això és un judici d'intencions, que és el que ha caracteritzat la reacció d'Ignacio González des que va sorgir aquest assumpte. Estic molt d'acord amb les polítiques que ha desenvolupat en els últims temps a la Comunitat de Madrid".

IG: "Estem parlant d'informació, deixi les polítiques a part. Això que publica és una altra porqueria, com ja ens té acostumats. No presenta ni una sola prova de res, només insinuacions. No tinc res a veure amb Arganda ni amb el Gürtel, per més que li agradaria que hitingués relació, i si té alguna prova, publiqui-la, però deixi de fer falses insinuacions".

PJ: "Veig que el senyor González està molt nerviós i molt crispat. No és una qüestió personal". "M'encantaria que persones que defensen les idees que defensa el senyor González no només fossin candidats, sinó que guanyessin les eleccions i poguessin aplicar les seves polítiques. Des que es van començar a publicar aquestes informacions el senyor González va utilitzar com a estratègia carregar contra el mitjà de comunicació i contra els periodistes".

IG: "Oi que algú li ha promès alguna cosa, que l'hi donarà i que no l'hi donarà?".

PJ: "De què està parlant, vostè? Quan vam publicar que existia una informació, González va carregar contra el mitjà, ens va desqualificar, va utilitzar expressions molt similars a les que els oients han tornat a sentir avui".

PJ: "Per què està imputada la seva dona en un procediment penal obert sobre això, si no existia investigació policial, si no hi ha cap element indiciari de cap irregularitat?".

IG: "Ha llegit la interlocutòria de la jutgessa? En què es basa?".

PJ: "La imputació, com el 99% les imputacions en aquest país, es basa en els elements indiciaris".

IG: "Digui quins, no en sap dir ni un. Aquesta imputació està recorreguda no només per la fiscalia, sinó pels mateixos denunciants. No hi ha res, no es basa en cap argument. Per què no publica la sentència? No ha publicat res, el repto que digui en què es basa la imputació".

stats