POLÍTICA
Política 17/12/2013

La impugnació dels pressupostos farà perdre més de 10 milions de recaptació al gener

El portaveu de CiU no veu en el recurs del PP més que "ressentiment i venjança" per haver acordat la data i la pregunta de la consulta d'autodeterminació

òscar Gelis / Marc Colomer
1 min

BarcelonaLa impugnació dels pressupostos per part del PP no sortirà de franc. La Generalitat perdrà més de deu milions en concepte de recaptació perquè fins a l'1 de febrer no podran entrar en vigor les noves taxes que estava previst que ja s'apliquessin el primer de gener del 2014. Segons les fonts parlamentàries pròximes a la negociació pressupostària consultades per l'ARA, el càlcul aproximat de la repercussió de la impugnació podria fins i tot arribar als 13 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel portaveu de CiU a la cambra, Jordi Turull, només el "filibusterisme polític", el "ressentiment" i l'ànim de "venjança" del PP per l'acord per a la data i la pregunta de la consulta explica que el PP hagi portat per primera vegada a la història uns pressupostos, a més de la llei d'acompoanyament, al Consell de Garanties Estatutàries. En qualsevol cas, CiU no té cap intenció de retirar dels comptes la partida de cinc milions per a processos electorals i consultes populars, com exigeixen els d'Alícia Sánchez-Camacho.

Afectació a la ciutadania

Tant Turull com el portaveu d'ERC en matèria econòmica, Pere Aragonès, han advertit que amb el retard de l'aprovació dels comptes, el PP bloqueja també la "treva hivernal" per evitar talls energètics a les famílies en situació més precària. Aragonès ha alertat que "lestratègia de boicot" al Parlament del PP tindrà afectació directa en la ciutadania, especialment en els estrats socials més vulnerables. "No tot s'hi val per aturar una cosa tan perillosa com que la gent pugui votar", ha etzibat Aragonès.

stats