Política 18/02/2012

L'exdirector general d'Esports de Balears assegura que Urdangarin va pactar amb Matas els negocis de Nóos a Balears

Quatre ex-alts càrrecs del Govern Balear de Jaume Matas passaran avui pels jutjats. S'investiguen els convenis que el Govern Balear va firmar amb l'Instituto Nóos per organitzar dos fòrums d'esport i turisme per valor de gairebé tres milions d'euros

Efe
2 min

PalmaL'exdirector general d'Esports de Balears, José Luis Pepote Ballester, ha assegurat davant del jutge José Castro que Iñaki Urdangarin va acordar directament amb l'expresident del Govern Balear Jaume Matas els convenis per valor de gairebé tres milions d'euros per organitzar dos fòrums sobre turisme i esport a través de l'Instituto Nóos, entre el 2004 i el 2007.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ballester, que ha declarat durant quatre hores i mitja davant el jutge, ha explicat que ell mateix va fer d'intermediari entre el llavors cap de l'executiu balear i Iñaki Urdangarin , amb qui mantenia una relació amistosa des que tots dos eren esportistes d'elit.

Ballester ha sigut el primer dels quatre ex-alts càrrecs del Govern Balear de Matas que el jutge Castro ha citat aquest dissabte a declarar en la peça separada del cas Palma Arena que investiga el presumpte desviament de fons públics del govern balear i valencià a l'Instituto Nóos. Aquesta tarda han de declarar Miguel Ángel Bonet, exsecretari de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Gonzalo Bernal, exgerent de la Fundació Illesport, i Joan Carlos Alía, exgerent de l'Ibatur.

La Fiscalia Anticorrupció i el jutge Castro sospiten que Urdangarin i el seu soci a l'Instituto Nóos, Diego Torres, van obtenir entre el 2004 i el 2007 fons públics dels governs autonòmics de Balears i el País Valencià. El volum de diners que s'haurien percebut de forma irregular rondaria els 5,8 milions d'euros.

Dissabte passat van declarar cinc dels més de vint imputats en el cas de presumpta corrupció: Diego Torres, la seva dona, Ana María Tejeiro, Miguel i Marc Antoni Tejeiro, germans d'Ana María, que van prestar serveis a Nóos, i l'advocat barceloní especialitzat en fiscalitat Salvador Trinxet.

D'aquí a una setmana justa serà el mateix duc de Palma qui s'assegui al banc dels acusats. Serà dissabte que ve quan Iñaki Urdangarin haurà de declarar davant del jutge José Castro als jutjats de Palma. Està previst el desplegament d'un ampli dispositiu policial al voltant dels jutjats, amb el tall d'alguns trams de carrers adjacents i un estricte control de centenars de redactors, fotògrafs i càmeres acreditats per accedir al recinte dels jutjats.

stats