Política 18/09/2013

El comissari Barnier també diu que una Catalunya independent quedaria fora de la UE

El francès s'expressa en la mateixa línia que el comissari Almunia

Laia Forès
1 min

Brussel·lesDesprés del ball de declaracions contradictòries que han fet en els últims mesos els diferents comissaris europeus, el president de l'executiu comunitari, José Manuel Durao Barroso, ha donat l'ordre de donar sempre la mateixa resposta quan la premsa pregunti sobre Catalunya: qualsevol part d'un estat membre que s'independitzi quedarà exclosa de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comissari de Mercat Interior, el francès Michel Barnier, ha donat aquesta resposta estàndard –la mateixa que va oferir dilluns el comissari Almunia– quan un periodista li ha preguntat per Catalunya. "Si una regió surt d'un estat membre, 'de facto' surt de la UE", ha assegurat Barnier.

Tot i això, el comissari ha dit que no li pertoca a ell ni a la CE prendre partit en assumptes interns dels estats membres. "La sobirania dels ciutadans ha de ser respectada", ha dit. Amb aquesta frase Barnier no ha volgut donar suport als ciutadans que demanen la independència de Catalunya, sinó que era una expressió per referir-se a la seva voluntat de no pronunciar-se sobre la Via Catalana.

stats