El Govern demana "ser audaços amb el llenguatge" i evitar la paraula 'independència'

Homs diu que "la determinació és evident", però creu que de cara a la comunitat internacional és millor parlar d''estat propi'

El Govern demana "prudència" i "audàcia" a l'hora d'explicar el procés sobiranista que s'ha obert a Catalunya. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recordat que "fa molts anys" que personalment ell es declara independentista, però ha demanat cura a l'hora d'escollir el llenguatge. "La determinació és evident, però hem de ser audaços amb el llenguatge", ha dit.

En dues entrevistes, a RAC1 i Catalunya Ràdio, el portaveu ha demanat explícitament no fer servir la paraula 'independència', un mot que el president de la Generalitat també evita. "No és una qüestió de por. Si ara volem donar un missatge a la comunitat internacional, hem d'escollir el llenguatge adequat. És més eficient fer servir la paraula 'Europa' i la paraula 'estat'. És essencial tenir cura de com ho presentem", ha afirmat. "Mentre fem les coses democràticament, pacíficament, raonablement, trobarem gent a Europa disposada a escoltar", ha remarcat.

En aquest sentit, Homs ha remarcat l'"audàcia" de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) d'evitar l'expressió 'independència' a la pancarta de la manifestació de l'Onze de Setembre. A la pancarta hi deia: "Catalunya, nou estat d'Europa".

Més continguts de