Política 23/01/2015

Ingressen a la presó a Madrid els tres jihadistes residents a Catalunya detinguts a Bulgària

Aquesta matinada han estat extradits per una ordre europea de detenció i captura

Ara
1 min
El director dels Mossos, Albert Batlle, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el comisari en cap, Josep Lluís Trapero / ACN

BarcelonaEls tres jihadistes residents a Catalunya que van ser detinguts a Bulgària al desembre han ingressat a un centre penitenciari de Madrid aquest divendres. L'extradició s'ha produït aquesta matinada arran d'una ordre europea de detenció i entrega dictada pel jutjat central número 1 de l'Audiència Nacional. Els tres homes van ser detinguts en una operació impulsada pels Mossos d'Esquadra quan es dirigien cap a Síria per incorporar-se a l'Estat Islàmic. S'enfronten a càrrecs per un delicte d'organització terrorista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta de dos homes marroquins amb permís de residència a Espanya i un tercer home de nacionalitat brasilera. Tenen 27, 25 i 18 anys, respectivament. Dos d'ells són veïns de Terrassa i el tercer viu a Monistrol de Montserrat.

L'operació va ser possible després que els Mossos constatessin el que el conseller d'Interior va definir com a "procés de radicalització" dels tres joves. En comprovar que volien incorporar-se a l'Estat Islàmic, els Mossos van demanar una ordre internacional de detenció que es va concretar el dilluns 15 de desembre, quan tots tres van ser interceptats per la policia.

Els Mossos van començar el seguiment als detinguts el passat mes de juny. Els joves havien anat, en cotxe, a França, Itàlia, Eslovènia, Romania, Hongria i Bulgària i no va ser possible detenir-los en sortir de Catalunya perquè no hi havia la "certesa absoluta" del seu destí.

stats