Podem insisteix en el govern de coalició i es tanca a altres tipus de suport a Sánchez

Echenique diu que aquesta opció "ja es va provar i va fracassar" després de la moció de censura

Malgrat que divendres passat Esquerra Unida, que forma part de la coalició d'Unides Podem, va demanar plantejar el suport a un govern de Sánchez a partir d'un acord programàtic i no d'una coalició, la direcció del partit lila continua negant-se a aquesta opció. "Ja ho vam provar i va fracassar", ha dit aquest matí el cap de les negociacions d'Unides Podem, Pablo Echenique. 

Per a Echenique, un govern en solitari del PSOE seria "inestable", per la diferència entre sustentar-se en 123 escons (el del PSOE) i els 165 sumant-hi els d'Unides Podem. Echenique també ha valorat les publicacions dels últims dies que repassen com han anat les negociacions per a la investidura i, més concretament, s'ha referit a les publicacions d''El País' sobre com l'ús de Telegram per part d'Unides Podem i de WhatsApp per part del PSOE va dificultar les converses. "Si no llegíem els missatges, només calia que ens truquessin", ha defensat Echenique a La Sexta. 

Preguntat pels homenatges a terroristes d'ETA que el govern ha portat a la fiscalia, Echenique ha defensat que es pugui actuar "si hi ha algun il·lícit", però ha demanat "no sobredimensionar" els fets i ha ressaltat que "la convivència" predomina al País Basc. 

Pel que fa a la investidura de Sánchez, que es pot tornar a convocar al setembre, tant el president en funcions, Pedro Sánchez, com la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, van tancar la porta a reprendre la idea del govern de coalició i van fer una crida a les principals forces parlamentàries a "explorar altres vies". El PP, mitjançant el seu secretari d'organització, Teodoro García Egea, s'ha negat avui a l'opció d'abstenir-se a la investidura de Sánchez al mes de setembre. 

Els principals sindicats d'Espanya, en canvi, han instat aquest dilluns el PSOE i Unides Podem a reprendre les negociacions basades en el programa polític per lluitar contra la precarietat laboral. Ho han explicat a la Cadena SER els líders de la UGT i de Comissions Obreres, Pepe Álvarez i Unai Sordo, que ha demanat "un consens en el programa" i evitar "la frivolitat" de parlar de noves eleccions. 

Més continguts de