Interior ofereix a Trapero un nou rol vinculat a "l'anàlisi de riscos"

"Abans em moro que tapar la corrupció", ha afirmat el conseller Elena

2 min
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el major Josep Lluís Trapero fa dos mesos durant l’acte nacional del Dia de les Esquadres.

BarcelonaUna tasca vinculada a "l'anàlisi de riscos" i "determinades qüestions de futur que es plantegen". Aquesta és la feina, en paraules del conseller Joan Ignasi Elena, que el departament d'Interior ha ofert al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. Un cop substituït com el màxim mandatari del cos, encara és una incògnita saber quin rol ocuparà a partir d'ara. En una entrevista a RAC1, Elena hi ha posat una mica de llum: ha concretat que Interior ha enviat un document al major amb la proposta de feina i esperen la resposta de Trapero. El major, ha dit Elena, està uns dies de baixa per "qüestions personals" i es reincorporarà el 25 de gener. "És necessari al cos", ha dit el conseller sobre Trapero, i ha afegit que no va entrar al departament amb la idea de cessar-lo, sinó que després de "prendre el pols" del cos va creure que "la millor persona per tirar endavant el nou projecte no era Trapero". "No és tant que aquella persona no serveix com que n’hi ha una que és millor", ha insistit, i ha apuntat que el nou cap de la policia, Josep Maria Estela, té l'orientació cap "als temes territorials" que la conselleria volia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha assegurat que no hi ha ingerències polítiques darrere dels canvis i ha negat que sigui una "purga", tal com ha criticat l'oposició. Elena ha assegurat que Junts no sabia res de la reforma, sinó que va ser una decisió seva. I ha afegit que "mai" utilitza les institucions "al servei propi" o del partit. Segons Elena, tampoc hi ha intencionalitat política en el relleu al capdavant de la secció d'investigació criminal i ha emmarcat el trasllat del fins ara cap Toni Rodríguez a Rubí en la normalitat dels canvis al cos, i ha precisat que en l'últim any s'ha canviat tres cops aquest càrrec i que els comissaris també han canviat un 60%. "No està en risc cap investigació", ha sentenciat.

Davant la vinculació per part de l'oposició del trasllat de Rodríguez amb les causes obertes contra líders independentistes, Elena ha dit que no li consta que el cap d'investigació criminal es trobés amb ingerències en les investigacions que afectaven l'exconseller Miquel Buch i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. En tot cas, ha afirmat que els Mossos investigaran qualsevol denúncia. Per negar qualsevol ombra d'irregularitat, Elena ha sigut contundent: "Abans em moro que tapar la corrupció".

Vincula el tiroteig de Sant Martí amb la marihuana

Després que els Mossos detinguessin aquest diumenge un home que podria estar relacionat amb la fugida de l’autor d’un tiroteig que es va produir dissabte al districte de Sant Martí de Barcelona –amb dues persones ferides–, el conseller Elena ha precisat que l'arrestat no és l'autor dels fets, que encara està en cerca i captura. Alhora, ha informat que es tracta d'un conflicte relacionat amb la marihuana, ja que al pis del sospitós s'hi van trobar plantacions.

Toc de queda

"Molt probablement", aquesta és l'última setmana amb toc de queda. Així ho ha afirmat el conseller, que no ha precisat com quedaran les altres restriccions. Al mateix temps, Elena ha informat que un 5% dels agents dels Mossos són positius per covid i que només un 1% d'inspeccions a establiments sobre horaris i controls han acabat en sancions.

stats