Investigat el número dos del PP de Catalunya per agressió sexual a una companya del partit

Daniel Serrano, que ja ha declarat davant del TSJC, nega els fets i afirma que es tracta d'un "xantatge"

ARA
3 min
El secretari general del PP a Catalunya, Daniel Serrano

BarcelonaEl secretari general del PP de Catalunya i número quatre de les llistes populars a les pròximes eleccions al Parlament, Daniel Serrano, està sent investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte cas d'agressió sexual a una companya i dirigent del partit, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Quan els fets han sortit a la llum aquest diumenge, Serrano ha emès un comunicat en què ha negat les acusacions i ha assegurat que es tracta d'un "xantatge" per "erosionar" la seva imatge a les portes d'una campanya electoral. "Confio plenament en la justícia", ha dit. La víctima, en canvi, sosté que ha rebut "maltractaments físics, verbals i psíquics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el TSJC, la seva sala civil i penal va rebre el cas el 2 de novembre de l'any passat procedent del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona. Serrano va ser citat a declarar el 18 de desembre i contra ell no pesa cap mesura cautelar perquè no ho van sol·licitar ni la Fiscalia ni la denunciant. La causa està oberta per agressió sexual per uns fets que van passar el 2016.

Segons El Periódico, que ha tingut accés a la investigació, tot comença l'any 2013, quan Serrano i la denunciant van mantenir una "relació sentimental sense compromís de convivència". La dona sosté que el març del 2015 sí que van començar una relació i que al cap de poc temps Serrano va iniciar l'actitud violenta. En un primer moment, la denunciant assegura que va creure que es tractava d'episodis "excepcionals" de violència i al·lega que per això va decidir no denunciar-lo.

La seva posició va canviar el novembre del 2016 quan, "sense consentiment ni acord previ" –segons figura a la denúncia–, Serrano "la va forçar de manera violenta a mantenir una relació no consentida de sexe violent i agressiu" en el domicili d'ella, fet que li va produir unes lesions que van tardar setmanes a guarir-se. Va ser llavors quan va decidir trencar tota relació amb el dirigent del PP.

Assetjament al partit

La denunciant, que també és dirigent del partit –secretària de Dones i Igualtat–, assegura que Serrano també la va amenaçar amb fer-li la vida impossible si el denunciava, i que va ser sotmesa a "assetjament" dins del mateix partit fins al punt que no se la convocava a reunions i actes a què, per raó del seu càrrec, se l'hauria d'haver convocat. La denúncia contra Serrano va ser presentada, finalment, el novembre de l'any 2019. La Fiscalia ha donat suport a l'obertura de la investigació perquè considera que els fets podrien ser "constitutius de delicte", almenys "de manera indiciària". En concret, de tres delictes, dos de lesions i un d'agressió sexual. El cas el porta el TSJC perquè Serrano és diputat del Parlament i, per tant, té la condició d'aforat.

Llicenciat en dret, Serrano és el número dos del PP de Catalunya des del 2018 i és diputat al Parlament des del maig del 2019, quan hi va entrar substituint Andrea Levy –quan ella va fer el salt a Madrid–. És, en definitiva, la mà dreta i persona de total confiança del líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández. Anteriorment, Serrano havia sigut el líder popular a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i diputat al Congrés. La formació no ha explicat si té intenció de prendre cap mesura i s'ha remès al comunicat que ha emès el mateix Serrano, que s'ha difós pels canals oficials de la formació.

stats