Política 27/02/2013

Rigau insinua que la independència podria arribar abans que la llei Wert

La consellera d'Ensenyament diu a Catalunya Ràdio que el ministre d'Educació ha perdut ''fonament jurídic'' per la Lomce, i que si la manté tal com està és per qüestions polítiques

Ara / Acn
1 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, es van retrobar ahir en la conferència sectorial d'educació a Madrid.

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, creu que no cal parlar encara d'una eventual insubmissió a la llei Wert i insinua que la independència de Catalunya –o un estatus polític que proporcioni més autonomia que ara– podria arribar abans que la nova norma entri en vigor. Es tracta de la llei que, entre altres aspectes, relega el català a una quarta posició en la distribució horària del currículum de primària i de secundària, per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres. "Aquesta llei no es podrà aplicar fins després del 2014, al curs 2015-2016, i tal com està la vida política, en aquella data poden haver passat coses, oi? Per tant, ara hem de defensar els nostres principis, però no cal que ens avancem parlant d'insubmissions", ha dit Rigau, en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La titular d'Ensenyament ha explicat que l'última sentència del Tribunal Suprem (TS) recorda que no cal canviar ''ni la classe, ni el sistema'' per atendre individualment els alumnes que sol·licitin l'escolarització en castellà. Una prova d'això, diu Rigau, és que es condemna les famílies a pagar els costos processals, i per tant, per la consellera, no els dóna la raó. Per això, Rigau creu que la reforma que ha impulsat el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha perdut ''el fonament jurídic'', perquè Catalunya ja compleix les sentències que, segons el preàmbul del text, no feia. D'aquesta manera, veu la Lomce com una ''qüestió política'' i no pas jurídica.

stats