Israel adverteix Espanya que reconèixer Palestina és "recompensar el terrorisme"

Tel-Aviv reacciona amb indignació davant els plans de Pedro Sánchez i altres socis de la UE

ARA
2 min
Pedro Sánchez, ahir en roda de premsa des de Brussel·les.

MadridEl govern d'Israel ha posat l'executiu de Pedro Sánchez en el punt de mira per la intenció de reconèixer l'estat palestí, un pas que considera que seria "una recompensa al terrorisme". El portaveu del ministeri d'Exteriors israelià, Lior Haiat, ha dit a través d'un comunicat que "aquest reconeixement després de la massacre del 7 d'octubre envia un missatge a Hamàs i la resta d'organitzacions terroristes palestines que els atacs assassins contra israelians seran correspostos amb gestos polítics cap als palestins", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez es va reunir divendres passat amb altres líders europeus favorables a reconèixer Palestina, si cal al marge de la UE, com ara els d'Irlanda, Malta i Eslovènia. Aquest fet és el que ha generat la indignació israeliana i la reacció irada del seu responsable d'Exteriors. "Els comentaris del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre el reconeixement d'un estat palestí, així com la declaració conjunta d'Espanya, Malta, Eslovènia i Irlanda sobre la seva disposició a reconèixer un estat palestí, constitueixen una recompensa al terrorisme", ha insistit el portaveu. Tel-Aviv insisteix que l'única manera de combatre el terrorisme és condemnant els atacs de Hamàs i exigir l'alliberament dels ostatges, mentre que la intenció d'aquests països europeus de reconèixer Palestina "només allunya la resolució del conflicte i augmenta la inestabilitat regional", conclou.

Ara mateix ja són nou els països de la UE que reconeixen Palestina des del 1988, la majoria de l'Est:  Bulgària, Xipre, Eslovàquia, Hongria, Malta, Polònia, la República Txeca i Romania. Suècia ho fa des del 2014 i després hi ha tretze països més, entre els quals Espanya, que hi tenen una oficina diplomàtica, sigui a Jerusalem o Ramal·lah. Des dels atacs de 7 d'octubre, en què Hamàs va assassinar 1.200 israelians i va segrestar 250 persones (130 de les quals continuen a les seves mans), es calcula que han mort 32.000 palestins en les operacions militars d'Israel a la franja de Gaza.

stats