Política 17/11/2014

Cayo Lara demana fugir del debat "de joves i vells" dins d'IU

Considera que renunciant a les generals ha "reforçat" la federació donant un missatge de "canvi"

Efe
2 min
Cayo Lara en el moment d'anunciar que no es presentarà / ÀNGEL DÍAZ / EFE

MadridEl líder d'IU, Cayo Lara, ha explicat aquest dilluns que la seva decisió de no concórrer a les primàries per ser candidat a la Moncloa té a veure amb la seva determinació a "reforçar" Esquerra Unida (IU) i amb donar un missatge "de canvi" a la societat, si bé ell no creu en aquest debat "de joves i vells".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la primera roda de premsa després de fer diumenge un pas enrere i anunciar que no es presentarà a les primàries, el coordinador federal, que seguirà en el càrrec almenys fins al pròxim congrés, el 2016, ha assegurat que ell no és el "salvador de res i que, a més, "no creu en l'acumulació de càrrecs", i per això també ha considerat convenient no concórrer a aquest procés.

Ha tornat a insistir que IU vol contribuir al canvi d'aquest país amb propostes que poden ser reals i "no amb fum" o amb "cartes als Reis Mags", en al·lusió a altres forces que no ha esmentat però que s'ha intuït que feia referència a Podem.

Defensa dels casos de corrupció

Cayo Lara també ha lamentat que només s'exigeixin responsabilitats a la seva organització per les targetes opaques de Caja Madrid, quan només tenia dos "targeters" -que fa dos anys ja van deixar la federació- i no les demanin a PP ni a PSOE, que tenien la majoria dels 84 consellers que van usar les targetes per despeses privades.

En una roda de premsa a la seu d'Olimpo, ha volgut tancar la polèmica sorgida amb la federació de Madrid després que la Presidència federal acordés fa uns dies demanar responsabilitats polítiques als últims cinc coordinadors de l'organització territorial per les targetes 'black'.

Ha confirmat en aquest sentit que la presidència federal, després d'escoltar a tots els que se senten afectats per aquest cas, adoptarà una decisió final el proper 13 de desembre. Per tant, creu que IU ja ha pres cartes en aquest assumpte, cosa que encara no han fet ni PP ni PSOE, però, no obstant això, les tintes s'han carregat sobre els dos consellers que tenia IU i que fa dos anys van deixar la federació.

"I m'hagués agradat que també s'haguessin demanat responsabilitats" als dos grans partits per les targetes i per altres coses, com per exemple, el pla de pensions privat lligat a una Sicav que percebien els eurodiputats i pel que només va dimitir el representant d'IU, Willy Meyer.

Aquest país, ha subratllat, ha d'"apartar" de la vida pública a tots els corruptes i corruptors perquè "ningú té dret a carregar-se la democràcia", ha assenyalat Lara, i alhora ha subratllat que en combatre la corrupció, "ningú guanya IU".

stats