Política 13/08/2014

IU demana comptes al govern del PP pels 3.574 milions d'euros extra que ha rebut el ministeri de Defensa

La xifra s'ha anat acumulant en els darrers anys via crèdit extraordinari aliè als pressupostos

Europa Press
1 min

MadridEl grup parlamentari d'Izquierda Plural (IU-ICV-CHA) va reclamar detalls al govern espanyol sobre els 3.574 milions d'euros que el ministeri de Defensa ha anat acumulant aquests anys via crèdit extraordinari aliè als pressupostos i que, segons el diputat Álvaro Sanz, s'utilitzen "per a armament i servitud a l'OTAN". El nou portaveu de Defensa del grup parlamentari rebutja els motius d'urgència al·legats pel Govern i ha anunciat que demanarà informació més exhaustiva en la Comissió de Defensa quan es reprengui el període de sessions "perquè el Govern aclareixi els motius pels quals es justifica la urgència de la sol·licitud d'aquests crèdits, les condicions de pagament i interessos que s'han de pagar a les entitats financeres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern sosté que la sol·licitud d'aquest crèdit extraordinari en el pressupost del ministeri de Defensa es justifica per "raons d'extraordinària i urgent necessitat", i per "atendre el pagament a les obligacions contractuals per no causar perjudicis a tercers", és a dir, a la indústria armamentística que desenvolupa els Programes Especials d'Armament (Peas).

El diputat d'IU subratlla que tant el crèdit per als Peas com per a l'ensinistrament i allistament de la Força Conjunta respon a compromisos adquirits per Espanya en el Tractat de Lisboa i la Iniciativa de Capacitats de Defensa de l'OTAN. "Aquest és part de l'altíssim preu d'haver-nos de pagar per pertànyer a l'OTAN, una aliança bèl·lica que Izquierda Unida ha qüestionat durament des dels seus orígens", ha afegit el diputat d'IU per Saragossa.

stats