Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

El PP guanya al poble de Chacón i el PSOE al de Montilla, a les eleccions andaluses

Els populars superen per primera vegada els socialistes a Olula del Río, el municipi escollit per l'exministra per anunciar la seva candidatura a liderar el PSOE. A Iznájar, el PSOE es manté com a primera força

L'efecte Chacón no ha evitat la victòria del PP a Olula del Río, el municipi d'Almeria d'on és originari el pare de l'exministra del PSC i que va servir de punt d'arrencada de la seva cursa a liderar el PSOE, cursa que Chacón perdria davant Alfredo Pérez Rubalcaba, tot i els suports del PSOE andalús. Chacón i tots els seus partidaris van desembarcar al municipi d'Almeria el gener passat per anunciar la seva candidatura a la secretaria general del PSOE.

A Olula del Río el PP ha obtingut 1.543 vots (46,44%) i el PSOE 1.407 (42,35%). És la primera vegada que els populars guanyen unes eleccions autonòmiques al municipi.

A Iznájar, en canvi, el municipi on va néixer l'expresident José Montilla, el PSOE resisteix. Els socialistes han obtingut 1.283 vots (53,30%) davant els 837 del PP (34,77%). Els socialistes, però, perden més de 300 vots respecte el 2008 i més de 500 respecte el 2004.

RE

Més continguts de