Política 03/11/2020

Joan Carles Gallego serà el número dos dels comuns a les eleccions catalanes

La candidatura d'Albiach busca l'experiència en matèria econòmica de l'exlíder de CCOO de Catalunya

Ara
2 min
Joan Carles Gallego: “El sindicat no xoca amb els nous moviments socials, els propicia”

BarcelonaQueden tres mesos i mig per a les eleccions catalanes al Parlament, però de mica en mica es comencen a resoldre algunes de les incògnites sobre quins seran els candidats més importants dels partits. Segons ha publicat aquest dimarts Europa Press, l'ex secretari general de Comissions Obreres de Catalunya entre el 2008 i el 2017, Joan Carles Gallego, serà el número dos de la llista dels comuns, just per darrere de la cap de files, Jéssica Albiach.

El partit que lidera Ada Colau veu en Gallego, economista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'experiència en matèria econòmica que necessiten per uns temps en què la crisi del covid marcarà en bona part l'agenda política. "El fitxatge de Gallego reforça la candidatura en el terreny econòmic, especialment rellevant amb la crisi que es deriva de la pandèmia i amb la reindustrialització i la transició ecològica com a dos grans reptes dels pròxims anys", argumenten fonts del partit.

La presència de Gallego a la candidatura haurà de ser ratificada en la segona fase de les primàries que organitzen els comuns per escollir els seus candidats. L'exlíder sindical ja havia format part de la llista dels comuns a les eleccions del 2017, tot i que llavors ho havia fet en els llocs simbòlics de tancament de la candidatura. Ara, en canvi, passa a posicions capdavanteres per donar rellevància al seu "coneixement i experiència". "Pot sumar i reforçar un espai amb voluntat de govern", insisteixen els de Colau.

Els comuns s'enfronten al repte de millorar els seus vuit escons actuals al Parlament. Les enquestes, per ara, els són estables i no els auguren grans creixements, però tampoc retrocessos. L'últim sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat els pronostica la possibilitat de sumar el novè diputat.

stats