ENTREVISTA A TVE
Política 04/01/2013

El rei Joan Carles, a TVE: "Em fan mal les polítiques rupturistes que no ens convenen"

El cap d'Estat, en una entrevista televisiva, diu que vol ser "recordat com el rei que va aconseguir tornar la democràcia"

Ara
1 min

BarcelonaEl rei Joan Carles, en la primera entrevista televisiva en 12 anys –concedida a TVE i conduïda per Jesús Hermida–, ha considerat que l'èxit més gran del seu mandat és "haver aconseguit una Espanya solidària, moderna i democràtica". Un dels problemes més grans que existeixen per al monarca són les "intransigències que porten a maximalismes i a polítiques rupturistes que no ens convenen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta ha estat la referència més destacada del cap d'Estat a la situació política catalana, marcada pel procés cap a la consulta que ha engegat el Govern en aquesta legislatura. "Vull ser recordat com el rei que va aconseguir tornar la democràcia", ha volgut destacar el monarca, que ha destacat la necessitat de seguir "vertebrant l'estat".

Pel que fa al seu successor, el príncep Felip, ha assegurat que és una "benedicció del cel" i que està "preparat" per ser cap d'Estat.

El cap d'Estat ha assegurat que es troba "bé" i ha lamentat el terrorisme d'ETA. "Hem patit durant anys la violència", ha lamentat Joan Carles.

stats