Política 19/06/2014

Joan Ignasi Elena: "No aniré a un altre partit. Sóc socialista"

Diu a Catalunya Ràdio que decidirà si deixa l'escó al Parlament el pròxim 28 de juny. Marina Geli, en declaracions a la mateixa cadena, diu que no comparteix "el moment" escollit per Elena per deixar el partit

Ara
2 min

BarcelonaEl líder del moviment crític del PSC Avancem, Joan Ignasi Elena, assegura que no anirà "a un altre partit" perquè ell és i se sent "socialista", i la seva "voluntat" és "treballar per reorganitzar l'espai socialista". Elena ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'endemà d'anunciar que deixa el grup parlamentari del PSC. Elena decidirà si deixa l'escó al Parlament o passa a ser diputat no adscrit el pròxim 28 de juny, quan està previst que es reuneixi l'assemblea d'Avancem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha assegurat que, ara per ara, no es planteja presentar candidatura al Parlament "amb noves sigles", però ha reafirmat la seva voluntat de presentar-se a les pròximes municipals amb la marca Avancem.

Després d'assegurar que no té cap intenció d'integrar-se a cap altre partit, ha afirmat que qualsevol "nou actor socialista" ha de tenir la capacitat d'"interactuar" amb totes les formacions polítiques d'esquerres del país per refundar aquest espai polític.

Preguntat per la decisió de Marina Geli i Núria Ventura de no deixar, de moment, el PSC, ha assegurat que és una opció "respectable", però ha subratllat que ell tenia la "necessitat" de fer-ho ara per "explicar per què no em presento com a primer secretari del PSC".

Marina Geli: "No compartim l'oportunitat del moment"

La també diputada crítica Marina Geli ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' que respecta la decisió d'Elena, però que no comparteix "l'oportunitat del moment". "Per què ara?", s'ha preguntat Geli, que tot seguit ha afirmat que ens trobem en un moment en què "s'ha obert un nou procés al PSC", s'ha d'escollir nou primer secretari i "s'obre un nou debat al PSC". "A la Núria Ventura i a mi ens hauria agradat que la decisió de Joan Ignasi Elena s'hagués pres de forma col·legiada", ha conclòs.

stats