CONGRÉS D'ERC
Política 10/09/2011

Puigcercós tanca "una etapa" però no es desvincularà de la política ni d'ERC

Acn
3 min
Joan Ridao i Joan Puigcercós van intervenir a l'inici del Consell Nacional d'ERC per llegir els informes del secretari general i del president, respectivament.

RipollEl president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que el proper 17 de setembre, amb el relleu a l'executiva republicana, es tancarà "una etapa" però que en cap cas això serà sinònim de deixar la política. Puigcercós ha avançat que continuarà formant part d'ERC, però que ara ha arribat el moment que al capdavant del partit hi hagi "un altre equip amb renovació i experiència". Això sí, el líder republicà ha afegit que cal que hi hagi "una aliança entre la gent que entra i la gent que surt" perquè en definitiva, "això és el que fa fort un partit i un país". En el darrer acte com a president d'ERC, Puigcercós ha rebut un homenatge per part de gent del seu partit i exalcaldes de Ripoll, el seu poble natal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha tancat el cercle al mateix lloc on el va iniciar: a Ripoll. El líder republicà creia que feia un acte públic a l'escola dels Salesians amb la comunitat educativa. Però en arribar al lloc, s'ha endut una sorpresa. L'acte que s'hi havia organitzat també el tenia a ell com a protagonista. Però no per debatre aspectes relacionats amb l'ensenyament, sinó per homenatjar-lo. I és que, aquest migdia, militants i simpatitzants d'ERC s'han citat al col·legi per repassar la seva trajectòria i agrair al president d'ERC que, anés on anés, sempre hagi tingut molt present Ripoll.

De fet, a l'homenatge també hi han assistit exalcaldes del municipi. I per posar el contrapunt emotiu, un antic professor de Puigcercós dels Salesians ha recordat que, ja de jove, era un "revolucionari i s'estimava Catalunya". Durant l'acte, també s'ha projectat un audiovisual que recollia un nombrós recull de premsa de la trajectòria política de Joan Puigcercós.

El president d'ERC, visiblement emocionat, ha volgut agrair el reconeixement. "He de dir que era una sorpresa que no m'esperava; en un partit polític costa mantenir secrets, però amb aquest ho han fet", ha dit Joan Puigcercós. El líder republicà ha dit que està "agraït", no només a la seva gent, sinó també "a un poble que és Ripoll i a una comarca que és el Ripollès".

Puigcercós ha reconegut que el proper 17 de setembre tancarà "una etapa", però també ha dit que això no serà sinònim d'abandonar l'activitat política. "Jo no crec que em pugui desvincular mai d'ERC ni de la política", ha assegurat. Durant el seu darrer acte públic com a president, ha avançat que continuarà al partit "formant part d'una altra articulació" i ha avançat que ara "cal un altre equip amb renovació i experiència al capdavant". Això sí, per a Puigcercós també és important que "aquest relleu col·labori amb la gent que surt". I ha conclòs: "Perquè, en definitiva, el que fa fort un país és aquesta aliança de treball conjunta".

Gairebé trenta anys de trajectòria política

Joan Puigcercós, que va cursar estudis de Filosofia i Lletres i Ciències Polítiques a la UAB, acumula gairebé trenta anys de trajectòria política. L'any 1983 es va afiliar als Independentistes dels Països Catalans (IPC), i dos anys més tard va fer-ho a Crida a la Solidaritat. A més, durant aquest període va ser membre de l'Assemblea d'Estudiants Independentistes de la Universitat (1984-1989).

L'any 1987 ingressa a ERC i entra a formar part de l'Executiva Nacional fins a l'actualitat. Secretari general de les JERC del 1987 al 1994, també va ser president de la federació d'Esquerra de Girona entre 1993 i 1996. Des d'aleshores fins al 2001, va ser vicesecretari general del partit.

El 24è congrés nacional del partit, celebrat a Lleida el juliol del 2004, el va escollir secretari general. I quatre anys més tard, el 14 de juny del 2008, Puigcercós va arribar a la presidència d'ERC durant el 25è congrés nacional celebrat a Barcelona.

Al llarg d'aquests anys, i dins d'ERC, Puigcercós ha estat regidor a l'Ajuntament de Ripoll (1987-1991), diputat al Parlament (1999-2000) i des del 2000, diputat al Congrés. Des del 2004 i fins al novembre del 2006 és portaveu del grup parlamentari i president de la Comissió de Medi Ambient. Des del novembre del 2006, torna a ser diputat al Parlament i, entre aquell any i el 2008, va ser conseller de Governació i Administracions Públiques, càrrec que va deixar per dedicar-se al partit.

stats