Política 29/11/2016

El DOGC publica avui el nomenament de Joan Ridao com a lletrat del Parlament

L'exsecretari general d'ERC i actual membre del Consell de Garanties Estatutàries té trenta dies per accedir al càrrec

Ara
1 min
ERC proposa Ridao com a membre del Consell de Garanties Estatutàries

BarcelonaJoan Ridao, que va ser secretari general d'ERC entre 2008 i 2011, s'incorporarà al cos de lletrats del Parlament en els pròxims dies. Segons publica avui el DOGC, la designació de Ridao i de l'advocada Mercè Arderiu com a lletrats al Parlament es va produir a la mesa del Parlament del 22 de novembre i va ser ratificada pel secretari general de la cambra, Xavier Muro, que ha de rubricar el nomenament dels dos nous lletrats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ridao és actualment membre del Consell de Garanties Estatutàries, màxim òrgan jurídic consultiu de la Generalitat, que té 3 dels seus membres pendents de renovació per caducitat del mandat, tal com va explicar l'ARA.

D'acord amb la resolució del DOGC, els nous funcionaris del cos de lletrats hauran de fer un "jurament o promesa" per prendre possessió oficialment el càrrec davant de Muro. Les persones interessades poden interposar un recurs davant la mesa del Parlament o del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

De la política al cos funcionarial passant pel Consell de Garanties

Ridao té una llarga trajectòria com a jurista però també com a polític. A banda de ser secretari general d'ERC durant 3 anys, també va ser cap de files d'ERC al Congrés de Diputats en el mateix període, fins que va perdre unes primàries davant l'actual líder del partit a Barcelona, Alfred Bosch.

L'any 2013 va ser nomenat a proposta del Parlament, en concret d'ERC, per ser membre del Consell de Garanties Estatutàries. Ha sigut membre d'aquest òrgan fins a dia d'avui, després de preparar les oposicions per ser lletrat al Parlament.

stats