Política 05/09/2020

Cuixart reclama a l'independentisme que demostri "maduresa" i aparqui "disputes electoralistes estèrils"

El president d'Òmnium Cultural diu en una carta enviada als socis de l'entitat que diàleg i confrontació "no són propostes contradictòries"

Ara
1 min
Jordi Cuixart s'ha reincorporat a la feina després del confinament

BarcelonaEl president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demana unitat estratègica a l'independentisme quan falta menys d’una setmana per a la Diada. Des de la presó de Lledoners, i en una carta enviada als més de 182.000 socis de l'entitat, Cuixart ha advertit que "és des d’aquesta estratègia unitària que no renunciarem a construir la República catalana" i ha reclamat al moviment sobiranista que demostri "la seva maduresa" i defineixi "un horitzó comú que aparqui disputes electoralistes estèrils". A parer del president de l'entitat, condemnat a nou anys de presó per sedició pels fets del 20-S i l'1-O del 2017, "ni la repressió permanent ni els legítims interessos de part justifiquen renunciar a la unitat estratègica". A més, Cuixart subratlla que "diàleg i confrontació no són propostes contradictòries".

En la missiva, el president d'Òmnium torna a denunciar la repressió "incessant i creixent" de l’estat espanyol, però deixa clar que "ni la repressió ni la quarantena diària a la cel·la impediran que continuem acusant l’Estat de vulnerar drets humans, perquè així lluitem per preservar-los".

Cuixart també assenyala que "el Tribunal Suprem, amb la col·laboració imprescindible de la Fiscalia, ha decidit rebregar el dret penitenciari de tots els presos, polítics i socials, suspenent-nos el tercer grau i les sortides per treballar a la fàbrica".

Segons indiquen des d'Òmnium, i recull l'ACN, des que la Fiscalia de l’Estat va exigir la retirada del tercer grau penitenciari i el 100.2 al president de l'entitat, Cuixart passa 23 hores al dia tancat en una cel·la de la presó de Lledoners.

La carta sencera

Estimadíssim soci,

Des de la presó, en primer lloc, envio una abraçada plena de reconeixement a tots els docents que estan donant el bo i millor per a l’inici del curs escolar. Sou motiu d’orgull i autoestima.

Abraçada fraternal també als més de 200 activistes citats per participar en l’acció de Tsunami Democràtic. Voldrien que tinguéssim por, que haguéssim renunciat a la protesta democràtica. No obeïu les seves amenaces, no podem deixar d’exercir drets fonamentals. La lluita no-violenta és un dels principals instruments per a la transformació social.

Aviat farà 3 anys que som a la presó. El Tribunal Suprem, amb la col·laboració imprescindible de la Fiscalia, ha decidit rebregar el dret penitenciari de tots els presos (polítics i socials) suspenent-nos el tercer grau i les sortides per treballar a la fàbrica. Som on érem, i ni la repressió ni la quarantena diària a la cel·la impediran que continuem acusant l’Estat de vulnerar drets humans. Perquè és així com lluitem per preservar-los.

Denunciem arreu la connivència del govern espanyol i la corrupció borbònica, la desvergonya d’un regne en decadència, encobridor de crims franquistes contra la humanitat.

Dividir el moviment sobiranista perquè es limiti a defensar-se reactivament forma part de l'estratègia política de l'Estat. El sobiranisme, per tant, ha de demostrar la seva maduresa i definir un horitzó comú que aparqui disputes electoralistes estèrils. I aprofitar, també, cadascun dels revessos de la justícia europea que empetiteixen el prestigi internacional de l’Estat.

Recordem-ho: diàleg i confrontació no són propostes contradictòries. Ni la repressió permanent ni els legítims interessos de part justifiquen renunciar a la unitat estratègica.

Aquest nou Onze de Setembre, en plena lluita sanitària i social contra els estralls de la Covid-19, ha de servir per fer visible que no renunciem a construir la República catalana des d'aquesta estratègia unitària, i que seguirem treballant cada dia i arreu per no deixar-nos ningú pel camí.

Finalment, permeteu-me un agraïment infinit a tots els artistes i treballadors de la cultura que també lluiten sense treva per reeixir contra tantes adversitats. Cuidem-la, perquè sense cultura no som res i el món seria un lloc molt pitjor.

Sempre endavant!
Visca Catalunya lliure!
Visca els Països Catalans!

stats