Alerta per la salut de Jordi Pujol
Política 17/09/2022

Jordi Pujol rep l'alta mèdica

L'equip de l'Hospital de Sant Pau informa que l'evolució del seu estat és bona i que continuarà la rehabilitació des de casa seva

2 min
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol al seu despatx en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha rebut l'alta mèdica aquest dissabte després de passar una setmana ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Dilluns passat va ser operat d'urgència a causa d'un ictus provocat per l'obstrucció d'una artèria cerebral que li va reduir el flux sanguini. Concretament, se li va practicar una trombectomia endovascular per via femoral. L'endemà l'hospital va informar que estava estable i despert, i finalment aquest dissabte a les 10 del matí li han donat l'alta.

L'expresident, de 92 anys, estava en observació des de l'operació, tot i que els metges van mostrar-se confiats des del primer moment que es recuperaria. En un comunicat, l'hospital ha informat que atesa la "bona evolució del seu estat neurològic", l'equip mèdic ha decidit donar-li l'alta hospitalària i enviar-lo a casa, on haurà de continuar amb la "rehabilitació del llenguatge i motora". També seguirà controls ambulatoris a les consultes de neurologia de l'hospital. "En les darreres 48 hores el senyor Pujol ha presentat una bona evolució del seu estat neurològic, tot i que persisteixen a l'alta alguns dèficits del llenguatge", apunta l'hospital, encara que l'equip mèdic preveu una bona evolució de cara a les pròximes setmanes.

El mateix dilluns a les 11 del matí va presentar dificultats en el llenguatge i la seva família va portar-lo ràpidament a l'Hospital de Barcelona, on li van fer una primera observació, i a les cinc de la tarda el van traslladar a l'Hospital Sant Pau, que és el més experimentat en el tractament d'aquests casos en persones grans. Un cop allà se li va fer un TC cranial –per observar la lesió amb precisió– i això va permetre detectar una "obstrucció d'un segment intracranial de l'artèria cerebral mitjana esquerra". A partir d'aquí es va iniciar el tractament endovascular. En una roda de premsa dimarts passat, l'equip va explicar que, malgrat la seva edat avançada, la seva condició de salut era bona, i va apuntar que el diagnòstic s'havia fet amb rapidesa, cosa que va permetre aplicar el tractament "necessari".

Pujol va patir l'ictus justament en un moment que estava recuperant la seva vida pública després d'anys en segon pla, des del 2014, quan va confessar que tenia comptes en bancs de l'estranger. De mica en mica havia anat incrementant la seva activitat, el passat mes de febrer va participar en el primer acte del Govern i també havia tornat als mitjans de comunicació. Dissabte passat va concedir una entrevista a Catalunya Ràdio en què es confessava "preocupat" pel seu llegat, deia que havia fet "coses ben fetes", però també n'admetia d'altres que no el deixen "satisfet". Tot i així, va evitar fer un balanç de la seva trajectòria: "El dia que em mori li podrà fer una entrevista a algú i preguntar-l'hi. Però jo no m'he mort, encara", va dir Pujol. "I li preocupa, la mort?", va preguntar-li l'entrevistador. "A mi no m'agrada, però és inevitable. La tinc present, però no m'hi obsessiono", va concloure l'expresident.

stats