Jordi Sànchez envia una carta a les bases de Junts en què defensa l'1-O per "guanyar la independència"

El secretari general del partit torna a lamentar la polèmica arran del seu article a l'ARA

ARA
2 min
El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaJordi Sànchez donava per tancada aquest dilluns en roda de premsa la polèmica generada arran del seu article a l'ARA, on afirmava que l'1-O havia de servir per forçar l'Estat a negociar i no per culminar la independència. Hores més tard, el secretari general de Junts ho ha intentat també en forma de carta enviada a les bases del partit. Sànchez hi posa en valor el referèndum de l'octubre del 2017 i assegura que és un "patrimoni col·lectiu irrenunciable" que "obliga" a fer la independència.

Sànchez ha optat per dirigir-se directament a la militància per aclarir qualsevol malentès, després que s'impulsés una recollida de signatures anònima per reclamar-li que deixés el càrrec. "Em dol especialment com a secretari general el mal que aquesta polèmica, voluntàriament o no, ha fet sobre el nostre partit. En la part que em toca, lamento la polèmica", diu a la carta, on recorda que precisament ell ha estat condemnat a nou anys de presó pel seu paper en l'1-O.

El secretari general de Junts defensa l'1-O com "el capital més valuós" per "guanyar la independència" i també el descriu com un "patrimoni col·lectiu irrenunciable que obliga i interpel·la en el camí per fer possible la independència" i del qual ningú pot "apropiar-se". A més, també anima la militància a "tancar files" i "culminar el projecte polític i organitzatiu de Junts" per ser la "primera força política a les eleccions municipals del 2023".

Malgrat la recollida de signatures, aquest dilluns Sànchez va assegurar que cap membre de l'executiva li havia demanat la dimissió. Sí que és cert que diversos sectors del partit havien qüestionat el lideratge de l'expresident de l'ANC. Diverses veus del partit ja van posar en dubte també el seu paper en les negociacions amb ERC per formar Govern. Arran de la mala maror, dissabte l'expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, va fer pinya amb Sànchez després de mantenir-hi una videoconferència.

stats