Política 13/02/2015

Duran, sobre la votació diferenciada de CDC: "No sé a què treu cap aquesta innecessària irresponsabilitat"

"Si des de Barcelona no s'hagués fet una trucada en el darrer minut dient que Convergència no podia votar el mateix que Unió, aquí regnaria la pau i allà la glòria", assegura el líder democristià

Oriol March
2 min
Josep A. Duran i Lleida va deixar de ser secretari general de CiU la setmana passada.

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, carrega contra Convergència per la seva abstenció en la votació sobre l'admissió a tràmit del pacte d'estat antijihadista al Congrés dels Diputats. "No entenc el perquè d'aquesta innecessària irresponsabilitat", assenyala Duran en la seva carta web setmanal a la militància. "Ho entendria si fos sobre el fons del pacte, però no sobre l’acceptació a tràmit per parlar-ne. No sé què es persegueix", assegura el cap de files de CiU a Madrid, que es va sentir "desautoritzat" pel fet que CDC s'abstingués mentre els diputats d'Unió votaven a favor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No sé, doncs, a què treu cap marcar diferències amb Unió sobre aquesta estratègia! I entenc menys encara que a sobre es vulgui fer veure que si CDC no ha votat igual que Unió és perquè al contingut del pacte antijihadista hi ha la presó permanent revisable o, fins i tot s’ha dit, la pena de mort. Ni una cosa ni l’altra! Però sobretot m’esgarrifa que hi hagi algú que pugui arribar a pensar o vulgui fer veure –per justificar el que és injustificable– que Unió pugui estar d'acord amb la pena de mort o amb la presó permanent revisable. Respecte, sisplau! No tot s’hi val! No sé què es pretén, però aquí algú s’ha equivocat. Aquest no és un problema del grup a Madrid. No! Perquè si fos així, encara seria pitjor", ha indicat.

"Si des de Barcelona no s’hagués fet una trucada en el darrer minut dient que CDC no podia votar el mateix que Unió, aquí regnaria la pau i allà la glòria. I, per favor, prou d’intentar fer veure que com que el pacte pot afectar el procés, a Unió tant li fa i vota 'sí' i CDC s’absté. Ja he dit que ara hi presentarem esmenes, i si veritablement afecta el procés, les votarem en contra. D’entrada no deixa d’estranyar-me que, si realment va contra el procés, la senyora Rosa Díez no s’hagi afegit amb entusiasme al vot positiu i que decidís, en canvi, optar per l’abstenció", afegeix el cap de files de CiU a Madrid.

Duran també insisteix en la necessitat de fer un "buidatge" del programa social de CiU per "traduir-lo" a iniciatives legislatives i mesures de govern. Aquest dilluns, el comitè de govern d'Unió va posar l'accent sobre la demanda que el govern de la Generalitat acceleri la presentació del projecte de llei integral de respecte a la diversitat i el projecte de llei de suport a la família.

stats