Política 03/01/2013

Cleries serà senador en lloc de Jordi Vilajoana

L'exconseller de Benestar Social i Família va quedar fora del nou executiu malgrat que Artur Mas valora bé la seva gestió

Efe
1 min
El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaCiU proposarà l'exconseller de Benestar Social i Família Josep Lluís Cleries com a senador en lloc de l'actual portaveu del partit a la cambra alta, Jordi Vilajoana, que entrarà al Govern com a secretari general de la Presidència de la Generalitat, segons han informat a Efe fonts nacionalistes. Cleries ha fet una gestió al front de la seva conselleria molt ben valorada pel president català, Artur Mas, però va quedar fora de l'estructura del nou executiu nacionalista a causa dels equilibris interns per adjudicar els departaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest reemplaçament de Vilajoana per Cleries serà en principi la novetat a la llista de senadors per designació autonòmica de CiU, que integren també Coralí Cunyat, Joan Maria Roig i Eva Parera (UDC). Després del 25-N, CiU podria perdre un d'aquests quatre senadors a favor de Ciutadans, que entraria així per primera vegada a una institució estatal, si s'apliqués el mètode de "resta major" per a la distribució dels vuit escons de designació autonòmica que corresponen a Catalunya.

Però si per contra s'opta per l'altre sistema possible, la llei d'Hondt, Ciutadans en quedaria fora i CiU mantindria els quatre senadors, ja que aquest mètode afavoreix els partits majoritaris, l'escenari que les fonts parlamentàries consultades per Efe veuen més plausible. De fet, un acord entre CiU i ERC, socis parlamentaris aquesta legislatura, seria suficient perquè s'apliqués el sistema que assegura als nacionalistes mantenir els quatre representants al Senat en detriment de Ciutadans.

stats