Política 18/11/2013

L'alcalde de Vic carrega contra Fernández Díaz per "utilitzar les víctimes per a interessos polítics"

El ministre de l'Interior no ha avisat Josep Maria Vila d'Abadal de la visita que ha fet aquest dilluns a la capital d'Osona

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, ha considerat aquest dilluns de "molt mal gust" el fet que el ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Díaz, de visita a la ciutat aquest matí, "utilitzi les víctimes del terrorisme per a interessos polítics" quan "tothom sap que quan es va produir l'atemptat va ser l'Ajuntament i tots els vigatans i vigatanes els que van estar al costat de tots els afectats i els van ajudar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El batlle també ha volgut recordar que el ministeri "encara deu 30 milions de les antigues pessetes dels diners que va avançar l'Ajuntament per als damnificats". "No es pot fer política, ni quedar-se en exclusiva les víctimes del terrorisme. La ciutat de Vic no s'ho mereix per la solidaritat que va mostrar i per tot el suport que va donar", ha afegit Vila d'Abadal.

Així mateix, l'alcalde lamenta que es perdin les "formes de cortesia" entre les dues institucions –Ajuntament i ministeri–, ja que el ministeri no ha comunicat la visita del ministre a l'alcalde, tal com és habitual i marca el protocol quan un membre del govern, sigui l'autonòmic o l'estatal, visita un municipi.

stats