Política 15/06/2015

Vila d'Abadal veu Unió com un partit dividit i agraeix el paper de Castellà, De Gispert i Rigol

L'exalcalde de Vic aposta perquè una UDC independentista "es mantingui dins la federació"

Acn
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal, aquest dilluns a l'Ajuntament de Vic

BarcelonaL'exalcalde de Vic i exmembre d'UDC, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assenyalat que el resultat d'Unió després de la consulta d'aquest diumenge és que "hi ha un partit clarament dividit entre els nacionalistes independentistes i els que no ho són". Vila d'Abadal ha agraït a Antoni Castellà, Joan Rigol i Núria de Gispert la seva iniciativa "per posar en solfa" davant l'opinió pública la posició independentista d'Unió. Una qüestió que, segons ha assenyalat, "era molt necessària" perquè els ciutadans abans del 27-S han de saber què estaran votant. Com a nét d'un dels fundadors del partit, Vila d'Abadal ha dit que preferiria una UDC independentista "dins" de la federació.

L'exmembre d'UDC Josep Maria Vila d'Abadal s'ha mostrat satisfet pel fet que el seu expartit s'hagi decidit a convocar una consulta per definir la postura del partit entorn del debat sobre la independència. Vila d'Abadal ha destacat que el seu escenari ideal seria una UDC independentista dins de CiU, però perquè això fos possible, ha dit, "calia que el no guanyés clarament".

"Ara han quedat empatats i no sé què passarà", ha assenyalat l'exbatlle, però en aquest sentit ha reclamat que es faci "tot el possible" perquè una Unió independentista es mantingui dins de la federació.

A més, Vila d'Abadal ha assenyalat que aquest nou escenari seria un "agraïment explícit" als fundadors d'Unió, "fundadors d'un partit independentista", entre els quals n'hi ha alguns, com Carrasco i Formiguera, que s'hi van deixar la vida.

stats