Política 03/09/2015

Josep Piqué diu que la independència no genera "inquietud" perquè "no es produirà"

L'exministre i vicepresident del Círculo de Empresarios afirma que cal treballar per recuperar la cohesió interna de Catalunya

Efe
1 min
L'exministre Josep Piqué, en una imatge d'arxiu. ACN

MadridEl vicepresident del Círculo de Empresarios i exministre popular, Josep Piqué, ha respost aquest dijous que entre els empresaris catalans "no hi ha inquietud respecte a la possibilitat de la secessió perquè no es produirà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa per analitzar pressupostos de l'Estat per al 2016, Piqué ha assenyalat que el que sí que genera incertesa és un desafiament polític "clar" que serveix perquè no es parli de l'acció del govern de la Generalitat i de l'activitat legislativa del Parlament de Catalunya.

"Els catalans haurem votat 38 vegades en 38 anys", ha dit l'exdirigent popular, que ha afirmat que, com la resta dels espanyols, els catalans tenen "dret a decidir votant a les eleccions".

A més, ha incidit en el fet que després del 27-S entre tots s'ha de treballar per recuperar la cohesió interna de la societat catalana.

En aquest sentit, ha subratllat que el que ha de produir certesa de cara al futur és que els governs compleixin les lleis, responguin davant els ciutadans i pensin en l'interès general i no només en un determinat objectiu polític "impossible".

Per la seva banda, el president del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, ha advertit que els dirigents catalans "s'han llançat pel precipici", però que confia que el poble de Catalunya, "sensat", es pronunciï en les eleccions.

En línia amb Josep Piqué, Vega de Seoane ha demanat un esforç de tots a partir del 27 de setembre "per reconduir aquesta relació que ha estat estupenda i que segueix sent-ho".

stats