CORRUPCIÓ
Política 10/02/2013

Rull demana considerar com a corrupció política la "guerra bruta" de l'Estat contra la transició nacional

El dirigent de CDC rebutja mullar-se sobre si Oriol Pujol hauria de dimitir si finalment fos imputat en el cas de les ITV

Ara
2 min
Oriol Pujol i Josep Rull, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha reclamat en una entrevista a Catalunya Informació aquest diumenge que es consideri com a "corrupció política la guerra bruta" de l'Estat contra el procés sobiranista català. El dirigent nacionalista lamenta en aquest sentit els "instruments il·legítims" que ha usat l'executiu espanyol per perjudicar la transició nacional cap a la consulta que ha anunciat el Govern. Igualment, però, també aposta perquè es coneguin les aportacions fetes als partits, que s'aprovi aviat la llei de transparència al Parlament i que es publiquin les declaracions de la renda i del patrimoni dels diputats i es controli que aquestes no es disparin "de manera injustificada" de l'inici al final de la legislatura. "Cal implantar mesures de vigilància i càstig", ha insistit Rull, que també demana que les remuneracions dels polítics siguin el màxim de transparents i similars als de la ciutadania, amb dret a l'atur i declaració clara de les dietes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, el dirigent de CDC ha rebutjat que un polític imputat automàticament hagi de renunciar als seus càrrecs i ha apostat per mesurar cada cas en particular i segons "la pròpia consciència" de l'investigat. Així, aposta per trobar un "mecanisme que recuperi la confiança de la ciutadania i sigui respectuós amb el principi d'innocència" i no s'ha volgut mullar entorn les possibles imputacions d'Oriol Pujol i Xavier Crespo, de qui CDC se centra a defensar la innocència, segons Rull.

La transició nacional segueix endavant

Finalment, pel que fa a la intenció del govern central de dur la declaració de sobirania al Tribunal Constitucional, Rull ha avançat que cal igualment "mantenir la fermesa de la declaració, que se situa dins de la legalitat". Per tant, l'executiu català mantindrà els seus plans de constituir el consell assessor de la transició nacional en un termini màxim de tres setmanes, sol·licitarà a Madrid el permís per celebrar la consulta i, preveient la seva negativa, reprendrà "molt immediatament" la ponència per aprovar una llei de consultess per via no referendària. "Temem que ens tornarem a trobar amb les excuses d'algú per no exercir la democràcia", ha etzibat Rull en clara referència al PSC.

stats