Política 08/10/2014

Rull no descarta la declaració unilateral d'independència

Avisa que haurien d'inhabilitar tots els càrrecs electes i suspendre l'activitat dels ajuntaments per evitar el 9-N

Acn
2 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha avisat aquest dimecres que "hauria de passar una cosa molt grossa" perquè finalment no es pogués votar el 9-N. "Ens haurien de posar a tots a la presó. Es molt difícil que ens puguin atacar, suspendre l'activitat de 920 ajuntaments, és impensable. Ens haurien d'inhabilitar a tots", ha argumentat en declaracions a La Xarxa, una entrevista en la qual no ha descartat que Catalunya hagi de recórrer finalment a una declaració unilateral d'independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull no ha volgut parlar d'escenaris alternatius al 9-N tal com està plantejat, però sí que ha defensat una consulta "amb base institucional", no com la d'Arenys, i on es garanteixi el vot dels favorables a la independència però també dels que no la volen. Rull ha apuntat que a Arenys de Munt es va fer d'unamanera , però ara cal aportar "solidesa institucional" del Govern i dels ajuntaments.

Rull ha subratllat que si la mobilització social i també de càrrecs electes és compacta, l'Estat no podrà aturar el 9-N. "És molt difícil que ens puguin atacar. Ens haurien d'inhabilitar a tots, neutralitzar a tots, i això, a ulls de la comunitat internacional seria simplement impresentable", ha argumentat.

També ha remarcat que és molt important garantir que els que volen votar en contra de la independència vegin el 9-N com una oportunitat per expressar-se, i ha subratllat que aquesta és la "feina més difícil". "Veurem si la comunitat internacional considera que el 9-N és un instrument vàlid i definitiu o en demana un altre, però nosaltres treballem perquè sigui un instrument vàlid i definitiu", ha dit.

En preguntar-li sobre unes eleccions plebiscitàries, ha indicat que poden ser un element que es produeixi "amb caràcter complementari", però l'objectiu és que el 9-N "tingui el màxim de potència legitimadora per iniciar la negociació amb l'Estat" i eventualment declarar la independència. "Pot arribar un dia que després d'haver exhaurit aquesta negociació i que no hagi culminat amb èxit, hagis d'anar cap a una declaració unilateral d'independència", ha reconegut.

stats