Política 01/04/2015

CDC prepara una enquesta interna a tota la militància per afinar la refundació del partit

Els nacionalistes celebraran la convenció nacional els dies 18 i 19 de juliol. El coordinador general, Josep Rull, insisteix en una carta als afiliats que "sense una Convergència unida mai no tindrem una Catalunya lliure"

Oriol March
2 min
El coordinador general de CDC, Josep Rull, ahir, dissabte, al consell nacional de la formació / EFE

BarcelonaEl comitè de direcció de Convergència ja està preparant una àmplia enquesta a tota la militància que servirà per definir el rumb de la refundació del partit. Així ho explica el coordinador general de la formació, Josep Rull, en una carta enviada a la militància a la qual ha tingut accés l'ARA. "Durant els mesos d'abril i maig farem un procés de debat i reflexió intern i transparent, basat en una enquesta individual a cada militant, que des del comitè de direcció prepararem i enviarem a tots els convergents", assenyala Rull, que reclama als afiliats que la responguin amb "reflexió i atenció". Els resultats seran tramesos a la militància a primers de juny, tot just després de les eleccions municipals del 24-M en què CiU aspira a repetir la victòria –en regidors i en vots– que va obtenir per primera vegada en uns comicis d'aquest tipus l'any 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta enquesta serà una peça clau, juntament amb el document que l'últim consell nacional del partit va aprovar per unanimitat al març, de la refundació dels nacionalistes. Tot plegat ha de desembocar en una convenció nacional que se celebrarà els dies 18 i 19 de juliol, dos mesos abans de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. "Serà preparatòria del congrés de refundació que convocarem a finals d'any", assenyala Rull. Aquest conclave, que haurà de triar nou secretari general després que Oriol Pujol renunciés definitivament a mitjans de juliol, se celebrarà després de les eleccions espanyoles –encara sense data fixada– i com a molt tard al febrer, segons els dirigents consultats.

La carta reclama a la militància la màxima dedicació a la "reflexió" sobre el futur de Convergència i el de Catalunya "en una situació excepcional per al país". "Hem de ser capaços de pensar el futur de CDC a la vegada que centrem l'esforç en actuar per al progrés dels municipis i el futur de Catalunya", assenyala Rull. La propera carta que rebi la militància ja anirà acompanyada de l'enquesta i de nova informació sobre la refundació.

Partit "fort i organitzat" per al futur... I les municipals

El coordinador general insisteix als afiliats que "sense un partit fort, organitzat i centrat en els grans objectiu, no tindrem la Catalunya que volem". "Sense una CDC forta i unida, mai no tindrem una Catalunya lliure", assevera Rull, que fa una crida a guanyar les eleccions municipals. "A cada poble i ciutat hi haurà molta feina a fer, i el primer pla de l'actualitat l'han de tenir els nostres candidats i candidates locals", sosté el coordinador general dels nacionalistes.

El partit treballa aquests dies per arribar a les 900 candidatures repartides per tot Catalunya. El comitè de campanya està dirigit per Lluís Corominas, vicesecretari de coordinació institucional de CDC, i Ramon Espadaler, secretari general d'Unió. Durant l'últim consell nacional de Convergència, Corominas va expressar la voluntat d'arribar a les 900 candidatures i d'igualar les del 2011, quan la federació va aprofitar l'embranzida de la victòria d'Artur Mas a les catalanes del 2010 per fer rècord de llistes amb 904. Les perspectives no són tan bones com aleshores, però el partit espera resistir al món local per afrontar el futur del partit i el futur del procés.

stats