DRET A DECIDIR
Política 27/01/2014

Les joventuts liberals d'arreu del món donen suport al procés d'autodeterminació de Catalunya

A la reunió, celebrada a Cracòvia (Polònia) s'hi van aprovar tres mocions de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC)

Ara
1 min
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, i la presidenta de la JNC, Marta Pascal, ahir a la Universitat Catalana d'Estiu.

BarcelonaLes joventuts liberals d'arreu del món han donat aquest cap de setmana el seu suport explícit al procés d'autodeterminació engegat a Catalunya. En el congrés de la International Federation of Liberal Youth (IFLRY) s'hi han aprovat tres mocions de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), una de les quals dóna suport al referèndum que està fixat per al 9 de novembre i que pregunta explícitament sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta moció defensa el camí que s'ha traçat al Regne Unit amb la consulta escocesa. Els altres dos textos aprovats tenen a veure amb la "regressió de drets" que suposa la llei de l'avortament del govern del PP i amb l'increment del populisme com a "amenaça" a la democràcia.

La presidenta de la JNC, Marta Pascal, ha assegurat a través d'un comunicat als mitjans de comunicació que s'ha aconseguit "internacionalitzar" el procés català i ha apuntat que "s'ha demostrat la utilitat del vot liberal, també en clau nacional", de cara a les eleccions europees del 30 de maig.

stats