DIA DE LA REPÚBLICA
Política 08/04/2013

Les joventuts del PSC demanen que els ajuntaments llueixin la bandera republicana el 14 d'abril

La JSC destaca "el paper pioner que van tenir en la instauració de la II República" els consistoris catalans

Efe
1 min
El primer secretari de JSC, Javier López, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaLes Joventuts del PSC (JSC) han fet aquest dilluns una crida a tots els ajuntaments catalans perquè pengin la bandera republicana el 14 d'abril, data que commemora l'aniversari de la proclamació de la II República a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la JSC ha esgrimit que els ajuntaments haurien de penjar la bandera republicana com a exercici d'"homenatge i memòria", de la mateixa manera que quan se celebren dies internacionals relatius a altres temes llueixen un faldó o una bandera reivindicativa al balcó principal del consistori. "Traslladem aquesta reclamació a tots els consistoris catalans, independentment del seu color polític. Els ajuntaments, especialment els catalans, són el millor espai per fer un recordatori d'aquest tipus, pel paper pioner que van tenir en la instauració de la II República", assegura el líder de la JSC, Javier López, en un comunicat.

En aquest sentit, ha afegit: "El mínim que haurien de fer les institucions és aquest petit gest de commemoració i agraïment a una generació que va lluitar i va morir pels valors democràtics".

stats