Política 07/11/2014

Les entitats jueves de Catalunya reclamen a Espanya que penalitzi la banalització del nazisme

Presenten un text al Parlament perquè els partits exigeixin que es deixi d'utilitzar el nazisme i l'Holocaust en el debat polític

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaEntitats jueves de Catalunya han presentat aquest divendres al Parlament una moció on insten els polítics a deixar d'utilitzar les referències al nazisme i l'Holocaust en els seus debats. "La banalització del terme nazi és vexatori per a qualsevol ciutadà i els col·lectius que van ser víctimes de l'Holocaust", no només per a jueus, sinó també altres grups com els gitanos, ha explicat en declaracions als periodistes davant del Parlament el director de la Comunitat Israeliana de Barcelona (CIB), Victor Sorensen.

Sorensen ha recordat que banalitzar l'Holocaust és una "demostració d'ignorància" i en molts països de la Unió Europea es persegueixen penalment les declaracions que van en aquesta línia. "No demanem res de nou. Volem normalitzar el que es dóna a la UE", ha dit Sorensen, que ha recordat que fins i tot les institucions comunitàries van fer una crida a Espanya a actuar en aquest sentit.

El que es dóna a Espanya "és una situació que és anòmala" a nivell internacional, ha relatat Sorensen, que ha dit que banalitzar l'Holocaust no només ha de comportar una sanció administrativa o simbòlica, sinó que ha d'estar penat. "És un assumpte que ve de llarg" tot i que durant els últims temps, l'ús d'aquests termes en el debat polític s'ha incrementat, ha lamentat Sorensen.

Els signants també demanen que la seva demanda sigui traslladada a tots els Ajuntaments de Catalunya i després de registrar la moció al registre del Parlament, lliuraran el text a tots els grups amb representació a la cambra. Signen el text les quatre comunitats religioses jueves que hi ha a Barcelona -Comunitat Israeliana de Barcelona, Atid, Bet Shalom i Jabad Lubavitch- i altres entitats cíviques, culturals i econòmiques vinculades al judaisme o les relacions amb Israel.

stats